У Кропивницькому громадські активісти вручать депутатам міської ради кульові ручки

Квітень 06, 2017 | Новини | Переглядів: 951 | Коментарі: 0

Чому у Кропивницькому. порівняно з іншими регіонами, не працює програма «Доступні ліки»? Коли завершиться капітальний ремонт відділення гострої судинної патології (гострі інсульти) у Кіровоградській міській лікарні швидкої медичної допомоги»?

Коли можна буде пройти якісне діагностування на туберкульоз у Центральній міській лікарні та КЗ «Поліклінічному об’єднанні м. Кіровоград»? Якість діагностування хвороб пацієнтів у Кропивницькому зараз «в руках» депутатів, однак частина їх, зараз пасивна у вирішенні цього.

Питання, які перелічені вище, включені у порядок денний сесії міської ради. Однак недієздатність сесії досі залишає їх без відповідей. Громадські активісти Кіровоградського обласного відділення Всеукраїнської благодійної організації «Всеукраїнська Мережа ЛЖВ» завтра,

7 квітня, о 9:30 зберуться під стінами міської ради, щоб передати всім народним обранцям зв’язані кульові ручки, які символізують необхідність об’єднання та прийняття важливих рішень, що стосуються здоров’я пацієнтів.

- На цей час до обласного бюджету перерахована субвенція, необхідна для реалізації урядової програми «Доступні ліки» в м. Кропивницький. Оскільки для отримання цієї субвенції міським бюджетом необхідне відповідне рішення міської ради, то «Доступні ліки» не реалізуються в Кропивницькому з 01.04.2017 року, на відміну від інших міст та областей країни. Ця програма передбачає, що пацієнти можуть безкоштовно або з незначною доплатою отримати ліки від серцево-судинних захворювань, діабету ІІ типу та бронхіальної астми. Однак через ситуацію, що склалася, страждають саме пацієнти, а не народні обранці. Досі не підтримане питання про виділення фінансування для завершення капітального ремонту відділення гострої судинної патології (гострі інсульти) на базі КЗ «Кіровоградська міська лікарня швидкої медичної допомоги». Відсутність такого відділення означає відсутність можливості отримання більш якісної медичної допомоги таким пацієнтам. Також відсутнє виділення фінансування на придбання двох рентгенологічно-діагностичних комплексів для КЗ «Центральна міська лікарня» та КЗ «Поліклінічне об’єднання м. Кіровграда. Зважаючи на розміри епідемії туберкульозу в країні, області та м. Кропивницький, наявність такого обладнання може забезпечити якісне та своєчасне діагностування та подальше лікування туберкульозу, - зауважує громадський активіст Володимир Бочаров-Туз.

Активісти Кіровоградської мережі ЛЖВ виступають за прийняття зважених, законних, прозорих рішень, які не тільки дозволять виділити зазначене фінансування, а й раціонально та прозоро його освоїти.


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool