У Кропивницькому говорили про творчу спадщину Василя Сухомлинського (ФОТО)

Квітень 28, 2023 | Новини | Переглядів: 888 | Коментарі: 0

28 вересня цього року вся українська та світова педагогічна спільнота відзначатиме 105-ту річницю з дня народження Василя Сухомлинського, видатного педагога Кіровоградщини.

У Кропивницькому говорили про творчу спадщину Василя Сухомлинського (ФОТО)

У Кропивницькому говорили про творчу спадщину Василя Сухомлинського (ФОТО)

У Кропивницькому говорили про творчу спадщину Василя Сухомлинського (ФОТО)


У його серці жила велика доброта та любов до всього світу, до дітей. Він не лише навчав, а й виховував у своїх учнях найкращі якості: доброту, чуйність, людяність, патріотизм, любов до батьків, до людей і до рідної землі.

Свої погляди на освіту і виховання Василь Олександрович розкрив у багатьох книгах, статтях, нарисах. Його твори лаконічні, дотепні, з тонким підтекстом, які розкривають перед нами красу світу й рідного слова.

Педагог є автором 48 монографій, понад 600 статей, 1500 оповідань і казок, притч та новел для дітей. Твори Василя Сухомлинського видано 53-ма мовами світу накладом майже 15 млн. примірників.

Фахівці відділу обслуговування користувачів провели годину спілкування «Посіяти в душі добро», яка була присвячена життєвому та творчому шляху нашого відомого земляка.

Учнівська молодь ознайомилася з біографією Василя Сухомлинського, історією Павлиської середньої школи, в якій 22 роки він працював вчителем та директором.

Що ж робить людину доброю, а тому і відповідно прекрасною? Відповідь на це запитання шукали в літературній спадщині Сухомлинського. Учні активно читали та обговорювали оповідання педагога, які розвивають моральні цінності.

Об’єднавшись у групи, учасники заходу із захопленням складали прислів’я про доброту та добрі справи. Взяли участь в опитуванні «Так чи ні», висловлюючи власну думку до певних тверджень, як наприклад: «Спокійно й байдуже ставитися до булінгу однокласників, до вживання алкогольних напоїв та паління цигарок».

Кожне покоління по-новому сприймає Василя Сухомлинського, знаходить свої цінності в його творчій спадщині.


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool