У Кропивницькому Голова обласної державної адміністрації провів особистий прийом громадян

Березень 16, 2018 | Новини | Переглядів: 932 | Коментарі: 0

Зі своїми проблемами до Сергія Кузьменка звернулися четверо жителів області – учасник ліквідації наслідків аварії на ЧАЕС, інвалід 2 групи з міста Новоукраїнки, батько загиблого у жовтні 2017 року учасника АТО з міста Кропивницького, житель села Оситняжки Кіровоградського району, обурений діями працівників автовокзалу в обласному центрі та діяльністю місцевого перевізника, а також пенсіонерка з міста Кропивницького, котра має судову тяганину з теплопостачальним підприємством через борги за опалення, оскільки через ці борги втратила право на отримання житлової субсидії.

Чорнобилець Олександр Якович, зокрема, за статусом – ліквідатор аварії на ЧАЕС 1 категорії, попросив голову облдержадміністрації допомогти вирішити питання із забезпеченням стентом для проведення операції, яка йому життєво необхідна. Чоловік раніше переніс кілька важких операцій, тепер потребує стентування сонної артерії. Для забезпечення стентом за бюджетні кошти перебуває на черзі в обласному кардіологічному диспансері з 2015 року, однак час іде, а жодних зрушень немає.

Заступник директора департаменту охорони здоров’я облдержадміністрації Наталія Горбенко повідомила, що один стент у 2015 році до області надійшов, однак, оскільки Олександр Якович поїхав у той час на санаторне лікування, стент встановили хворому, який потребував термінового оперативного втручання. У 2016-2017 роках стенти область не отримувала, на нинішній рік замовлення подано, але чи вони надійдуть і коли – невідомо.

Оскільки час у даній ситуації відіграє дуже важливу роль, Сергій Кузьменко доручив начальнику відділу роботи із зверненнями громадян Сергію Олексієнку підготувати листа до народного депутата України Костянтина Яриніча (він входить до Комітету Верховної Ради з питань охорони здоров’я) із проханням посприяти в якомога швидшому вирішенні даного питання.

Батькові загиблого кропивничанина Андрія Беспалова, який сам є кадровим військовим, голова обласної державної адміністрації подякував за виховання гідного сина, великого патріота України, який пішов захищати її добровольцем у 2014 році, а також вибачився перед Іваном Васильовичем за ті бюрократичні процедури, які йому довелось пройти під час оформлення статусу родини загиблого військовослужбовця.

Він запевнив, що всі фінансові зобов’язання перед родиною героя і держава, і обласна та міська влада виконають.

Щодо проблем, які озвучили інші двоє заявників, то щодо пасажирських перевезень, Сергій Кузьменко доручив розібратися в ситуації департаменту інфраструктури та промисловості. Стосовно ж претензій до КП "Теплоенергетик", яке, на думку кропивничанки Зої Федорівни, незаконно нарахувало їй плату за опалення і через ці борги (вона не хоче їх ні сплачувати ні реструктуризувати, адже вважає незаконними), пенсіонерка втратила субсидію, то голова облдержадміністрації порекомендував заявниці всі спірні питання вирішити безпосередньо з підприємством, тим більше, що його керівник Сергій Колотуха був присутній на прийомі. У даній ситуації, наголосив Сергій Кузьменко, краще знайти компроміс, аніж лишатися без субсидії і продовжувати й далі накопичувати проблеми.


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool