У Кропивницькому гімназисти відчули себе справжніми рятувальниками

Квітень 13, 2017 | Новини | Переглядів: 938 | Коментарі: 0

У рамках Тижня знань з безпеки життєдіяльності рятувальники Кіровоградської області проводять ігри, змагання, акції для школярів навчальних закладів. Головна мета таких заходів – навчити дітей важливим правилам поведінки у повсякденному житті.

13 квітня рятувальники завітали до гімназії № 9, що в Кропивницькому, аби школярі добре засвоїли знання з безпеки життєдіяльності.
Акція «Запобігти. Врятувати. Допомогти» проходить із залученням пожежно-рятувальної техніки та спорядження, а також передбачає конкурси і змагання, що однаково подобається школярам різного віку.

Розпочався захід із тренувальної евакуації «потерпілого» із умовно задимленого приміщення школи, щоб діти зрозуміли, як діяти при виникненні пожежі. Демонстрація роботи ручного ствола – одне із найулюбленіших видовищ для дітей, що викликає незмінне захоплення, адже не кожна дитина бачила рятувальника під час гасіння пожежі.

У конкурсах на швидкість одягання протигазу та справжнього бойового одягу рятувальника брали участь і хлопці, і дівчатка, демонструючи неабияку спритність. Усі хотіли приміряти «бойовку» і відчути себе вогнеборцем!

З огляду на те, що застарілі, але все одно небезпечні боєприпаси часів Другої світової війни можна знайти випадково, просто, прогулюючись лісом чи працюючи на присадибній ділянці, рятувальники під час навчального заходу розповіли дітям про те, як діяти у випадку, коли знайдено незнайомий предмет, схожий на снаряд чи гранату. Також для наочності піротехнік продемонстрував зразки боєприпасів, які можуть трапитись допитливим школярам.

Фахівці Служби порятунку сподіваються, що сьогоднішній день залишить у пам’яті гімназистів приємні спогади та міцні знання про безпеку життєдіяльності.

Прес-служба У ДСНС в області
 


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool