У Кропивницькому галузеві програми ЖКГ вперше розроблені на довгостроковий період

Січень 17, 2017 | Новини | Переглядів: 1120 | Коментарі: 0

Найдовше і найжвавіше обговорення в сесійній залі під час четвертого засідання сьомої сесії міської ради у Кропивницькому викликали питання затвердження галузевих програм у сфері житлово – комунального господарства міста.

Але, якщо з програмою розвитку дорожнього господарства та безпеки руху в місті Кропивницькому на 2017 – 2021 роки консенсус був віднайдений достатньо швидко, то для з’ясування деталей програми утримання, благоустрою та розвитку житлово-комунального господарства мiста Кропивницького на 2017-2021 роки довелося витратити майже годину часу.

Начальник головного управління ЖКГ Віктор Кухаренко відзначив, що Програма вперше має перпективний характер, вона розроблена на 5 років та передбачає проведення заходів упродовж всієї каденцiї мiської ради сьомого скликання. Першочерговість включення об’ктів в плани їх ремонтів залежить виключно від ступеню їх соціальної важливості та фізичного стану, наголосив Віктор Кухаренко, а Програма враховує необхідність підтримання сталої життєдіяльності на усій території обласного центру. Крім того, Програму формували, враховуючи видатки по округах у попереднiх роки. І якщо у минулому на якийсь мiкрорайон надiйшло бiльше коштiв, цьогорiч фiнансування збiльшене на тi округи, якi свого часу недоотримали кошти. Загальний кошторис Програми на 2017 рік складає 137, 8 мільйонів гривень.

Проте такий підхід до формування перспектив розвитку галузі ЖКГ сприйняли не всі депутати міської ради.

Міська рада не підтримала такі поправки, але міський голова Андрій Райкович підкреслив у розмові з депутатом Сергієм Бойком, що можливість внесення змін до міського бюджету по запропонваним позиціям буде триматися на контролі головним управлінням ЖХГ.

Свою незгоду із порядком формування нової Програми висловив і депутат Михайло Демченко, який звернув увагу на її незбалансованість, оскільки в ній не враховані всi його пропозицiї по округу.

За результатом детального обговорення Програми, вона була затверджена 26 голосами з урахуванням пропозиції депутата Олександра Цертія: покажчики назв вулиць у Кропивницькому виготовлятимуться за кошти міського бюджету на усі будинки у місті, а не лише на ті, що перебувають у комунальній власності, як це передбачалося проектом Програми.


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool