У Кропивницькому дружини полонених військовослужбовців отримали пакети документів на житло

Січень 09, 2019 | Новини | Переглядів: 689 | Коментарі: 0

Сьогодні голова облдержадміністрації Сергій Кузьменко вручив дружинам полонених військовослужбовців Сергія Глондара та Олександра Корінькова – Катерині та Юлії – пакети документів на житло.

Дві квартири у Кропивницькому на загальну суму 2 мільйони 287тисяч гривень придбав Петро Порошенко і подарував сім'ям військовослужбовців з Кіровоградщини, які потрапили у полон 2015 року під Дебальцевим і перебувають там донині.

Про складні житлові умови сімей полонених Сергія Глондара та Олександра Корінькова Петро Порошенко довідався під час візиту до Кропивницького у вересні минулого року, коли відвідував 3-й окремий полк спецпризначення ЗСУ імені князя Святослава Хороброго. Саме тоді він пообіцяв вирішити цю проблему.

Вручаючи свідоцтва на право власності дружинам полонених, голова облдержадміністрації висловив сподівання на якнайскоріше визволення Сергія та Олександра з полону.

"Для Президента повернення полонених, як і раніше, залишається пріоритетом. Глава держави докладає максимум зусиль, щоб кожен військовослужбовець, який перебуває в полоні, обов’язково повернувся до себе додому. Робота ведеться на дипломатичному фронті, тривають перемовини, залучаються лідери інших держав для розв'язання цієї проблеми – підкреслив Сергій Кузьменко. – Сьогодні вирішено соціальні питання сімей військовополонених. Сподіваюся, що найближчим часом Сергій та Олександр повернуться до своїх родин у затишні квартири".

Керівник ОДА наголосив, що ключовими завданнями Президента і держави за останні чотири роки є розбудова Збройних Сил України. За цей період створено потужну армію, зроблено чимало від технічного забезпечення і мотивації солдат – до соціального захисту військовослужбовців. "Приємно, що Петро Порошенко доклав чимало зусиль і для технічного оснащення 3-го окремого полку спецпризначення, який базується в Кропивницькому. А нині дружини військовослужбовців отримали від Петра Порошенка квартири.

Вчергове Петро Олексійович підтвердив, що його пріоритетами є розбудова Збройних Сил України і захист кожного військовослужбовця", - наголосив Сергій Кузьменко.

На Кіровоградщині, за словами керівника ОДА, окрім державних, діє також низка місцевих програм для підтримки військових. Зокрема, кожна військова частина отримує шефську допомогу з обласного та місцевих бюджетів на ремонти казарм, придбання обладнання, техніки. Є програми з проведення бійцям безкоштовних обстежень на сучасному дороговартісному медичному обладнання та щодо лікування поранених військових. "Пріоритетом Глави держави є будівництво та розвиток сучасної боєздатної армії", – підкреслив голова облдержадміністрації. 


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool