У Кропивницькому до величного свята відбулася прем’єра лялькарів

Серпень 25, 2021 | Новини | Переглядів: 1210 | Коментарі: 0

Цього року колектив КЗ «Кіровоградський академічний обласний театр ляльок» на місяць раніше спланував відкриття сезону, щоб професійно і творчо підготуватися та взяти участь у відзначенні 30-ї річниці Незалежності України.

22 і 23 серпня митці успішно зіграли патріотичну прем'єру «Правдива козацька казка» Б. Мельничука (авторська назва - «Козацькі вітрила»), яку присвятили головному державному святу.

Це героїчний епос про славні подвиги хоробрих козаків, їхню мужність і сміливість у боротьбі з ворогом за рідну землю, за волю і щасливе життя. Казка виховує почуття любові і патріотизму, поваги до героїчного минулого українського народу, його духовних цінностей і традицій. Постановниці – заслужена артистка України Вікторія Ставріаніді-Стогодюк, сценографиня Оксана Шарій і авторка музичного оформлення Юлія Карпенко – вдало поєднали режисерські знахідки, художні образи і пісенний супровід. А завзяті і талановиті актори – Максим Борисов, Іван Кучерук, Володимир Кравченко та Інна Марченко з Дмитром Капітоновим – майстерно втілили своїх героїв на сцені.   Після перегляду вистави глядачі гучно аплодували митцям і щиро дякували за чудову і таку потрібну постановку. Один з відвідувачів сказав: "Ваша гра піднімає дух і запалює в серці патріотичний вогонь"...

Крім нової постановки, з нагоди свята, лялькарі влаштували велику розважальну програму для юних театралів – «Щасливі діти України». Малеча з азартом змагалася у швидкості «приготування» національних страв, а також весело танцювала під запальні мелодії з казковими гостями – ростовими ляльками.

А 24 серпня колектив театру ляльок долучився до урочистостей та святкувань, які відбувалися на театральній площі міста. Митці взяли участь у встановленні національного рекорду – одночасного виконання Гімну України разом з представниками 49-и громад Кіровоградщини онлайн.

У фоє драмтеатру була змонтована виставка робіт з джуту головної художниці театру ляльок Оксани Шарій.
На визначеній локації, у зеленій зоні біля площі, розташувалися яскраві ростові ляльки – казкові герої з вистав, які по черзі допомагали ведучій-аніматорці Елеонорі Мудрій проводити розважальну програму для дітей.

Художники-лялькарі – Оксана Шарій, Ганна Додатко, Станіслав Стогодюк та Олеся Гнененко – кілька годин поспіль прикрашали національними символами, за допомогою аквагриму, обличчя та руки маленьких і дорослих гостей свята.

Щасливі і усміхнені, з гарним настроєм і вдячністю розходилися учасники програми, яку організували та провели митці. Було весело, яскраво, святково і професійно.


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool