У Кропивницькому до Дня перепоховання Тараса Шевченка відкрили виставку

Травень 22, 2017 | Новини | Переглядів: 1246 | Коментарі: 0

22 травня 2017 року в Кіровоградському обласному художньому музеї розгорнуто експозицію творів «До Канева…» до 156-ої річниці перепоховання Тараса Шевченка на Чернечій горі.

Весіння пора є дуже щедрою на знакові дати для нашого народу. Однією з важливих дат для кожного українця є 22 травня. У цей день прах Тараса Шевченка, за його заповітом, було перепоховано на «Вкраїні милій…». Місцем вічного спочинку Шевченка стала Чернеча гора, яку потім стали називати Тарасовою.

І незважаючи на всілякі політичні ситуації і заборони, утиски, зміни влади, у березневі та травневі дні біля могили відомого поета й мислителя в Каневі проходять богослужіння, люди читають вірші Шевченка, співають пісні і проголошують полум’яні промови. Не міліє потік відвідувачів Тарасової гори, що стала одним із національних центрів єднання довкола ідеї соборності України. Щодня йдуть вклонитися Кобзареві його шанувальники з різних куточків України, багатьох країн світу…

В експозиції представлено сюжетно-тематичний килим в техніці ручне ткацтво заслуженого художника України, члена НСХУ Емілії Руденко «Думи мої, думи мої…» (1983) за пізнаваними сюжетами літературних творів Шевченка, ліногравюра «В останню путь» (1961) художника-земляка Степана Письменного, полотно заслуженого діяча мистецтв УРСР Володимира Болдирєва «Зустріч домовини поета в Києві» (1949) та олівцевий «Портрет Т.Шевченка» Ігоря Смичека, які в своїх творах увіковічнили образ справжнього українця, духовного батька нашого народу – Тараса Шевченка.

Леся Нестройна

22 травня 2017 року в Кіровоградському обласному художньому музеї розгорнуто експозицію творів «До Канева…» до 156-ої річниці перепоховання Тараса Шевченка на Чернечій горі.


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool