У Кропивницькому для учнів 16-ої загальноосвітньої школи провели надзвичайний захід

Листопад 09, 2018 | Новини | Переглядів: 627 | Коментарі: 0

В усіх дошкільних та загальноосвітніх закладах Кіровоградської області триває Тиждень знань з безпеки життєдіяльності. 

Освітяни, батьки та рятувальники об’єднали свої зусилля, щоб навчити дітей прийомам самопорятунку та допомоги постраждалим внаслідок різних надзвичайних подій і ситуацій, розповісти, якими тяжкими можуть бути наслідки пожеж, аварій, вибухів, та головне - навчити, як уникнути прикрих ситуацій, щоб не завдати шкоди власному життю і здоров’ю.

9 листопада співробітники Управління ДСНС в області провели надзвичайний захід для учнів загальноосвітньої школи № 16 м. Кропивницький. Розпочався навчальний день з акції «Запобігти. Врятувати. Допомогти»: дітям продемонстрували, як працює рятувальне відділення під час гасіння пожежі, як надається допомога постраждалому. Школярі отримали можливість ознайомитися з оснащенням пожежного автомобіля та дізнались, як і коли воно застосовується, приміряли спорядження рятувальників, бойовий одяг та протигази. Під час спілкування з рятувальниками учні середніх і старших класів дізналися, яких правил безпеки необхідно дотримуватись, аби не виникало пожеж, вивчили алгоритм дій при виникненні пожежі чи іншої надзвичайної події вдома та у громадському місці. Рятувальники також детально пояснили, що робити при виявленні вибухонебезпечних предметів та боєприпасів часів минулих воєн, за яким номером повідомляти про небезпечну знахідку та як викликати Службу порятунку у разі виникнення надзвичайної події. Молодші школярі з навчального мультсеріалу «Фокс і Трот поспішають на допомогу» дізнались про правила безпечної поведінки у побуті. Після перегляду мультфільма та під час вікторини «Безпека життєдіяльності» закріпили отримані знання. Найактивніші учасники отримали заохочувальні подарунки.

Педагоги відзначають важливість проведення таких спільних заходів, адже безпека дітей – справа дуже важлива, тож радо запрошують рятувальників до навчальних закладів.

У ДСНС України у Кіровоградській області
  


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool