У Кропивницькому для людей з ВІЛ працює школа

Травень 14, 2020 | Новини | Переглядів: 857 | Коментарі: 0

У благодійній організації «100 відсотків життя. Кропивницький» понад п’ять років надаються послуги для людей, які мають ВІЛ-позитивний статус, за інтервенцією «Школа пацієнта».

За І квартал 2020 року у «Школі пацієнта» 137 осіб отримали знання про те, як жити з ВІЛ. Клієнтами виконуються завдання для досягнення змін емоцій і поведінки.

Наразі розпочато роботу з новими клієнтами. Їх консультанти – соціальні працівники Катерина Ігнатьєва і Павло Грибок, які здійснюють діяльність в рамках проєкту «Формування прихильності до лікування ВІЛ та утримання під медичним наглядом», що втілюється за підтримки Глобального фонду.

- Ми працюємо з клієнтами шість сесій. Допомагаємо прийняти свій ВІЛ-статус. Розповідаємо, що ВІЛ – це не вирок, що є безкоштовне лікування. Ми з’ясовуємо, чи розуміє людина, навіщо приймати АРВ-терапію, формуємо прихильність до лікування, наголошуємо на турботі про власне здоров’я, говоримо про труднощі і досягнення, обговорюємо супутні захворювання, позитивну профілактику та репродуктивне здоров’я. Ліки видають у Кіровоградському обласному центрі СНІДу на місяць, а якщо клієнт показує прихильність до лікування – на довший період. Якщо людина не може приїхати за ліками, ми передаємо, - розповідає Катерина Ігнатьєва.

Під час занять у «Школі пацієнта» соціальні працівники зустрічаються особисто з клієнтами. За необхідності також консультують по телефону. Як показує досвід, люди, що живуть з ВІЛ, отримують максимально відповіді на свої запитання та живуть повноцінним життям.
Вікторія Семененко
 


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool