У Кропивницькому для ліцеїстів рятувальники провели урок безпеки (ФОТО)

Березень 17, 2023 | Новини | Переглядів: 777 | Коментарі: 0

В рамках популяризації протипожежного руху Кіровоградщини працівники Служби порятунку провели урок безпеки для п’ятикласників у ліцеї Центральний  в обласному центрі.

У Кропивницькому для ліцеїстів рятувальники провели урок безпеки (ФОТО)

У Кропивницькому для ліцеїстів рятувальники провели урок безпеки (ФОТО)

У Кропивницькому для ліцеїстів рятувальники провели урок безпеки (ФОТО)


Рятувальники розповіли учням про пожежну безпеку.

Заняття побудували у формі бесіди, з якої діти отримали відомості про найпоширеніші причини виникнення пожеж, про легкозаймисті речовини та способи гасіння займань. З’ясували, що таке первинні засоби пожежогасіння та засвоїли порядок їх використання.

Під час практичних вправ діти визначали предмети, що легко загораються та давали відповіді на питання, в який спосіб можна загасити таке займання. Також пробували сповіщати Службу порятунку про виникнення пожежі та вивчали правила евакуації із задимленого приміщення.

Школярі активно долучалися до обговорення, задавали питання та проявляли спритність і кмітливість у вправах з елементами гри. Проте, як зазначили надзвичайники, аби стати справжнім фахівцем у питаннях безпеки та навчати інших, треба доєднатися до команди Дружини юних рятувальників-пожежних (ДЮРП)!

В ході уроку ліцеїсти дізналися, що передбачає програма курсу юного рятувальника, як правильно подати заявку та які дані для цього потрібні. Діти отримали листівки з інформацією про роботу ДЮРП та настанови і роз’яснення фахівця ДСНС, як працювати з QR-кодом, щоб своєчасно та правильно заповнити анкету.

Дехто вже під час уроку, захоплений такою пропозицією, за допомогою мобільного телефону зміг заповнити анкету та вже відсьогодні вважати себе справжнім юним рятувальником.

ГУ ДСНС України у Кіровоградській області


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool