У Кропивницькому демонтують інформаційну дошку Михайлу Фрунзе

Серпень 10, 2016 | Новини | Переглядів: 837 | Коментарі: 0

У Кропивницькому продовжують виконувати Закон України «Про засудження комуністичного та націонал-соціалістичного (нацистського) тоталітарних режимів в Україні та заборону пропаганди їхньої символіки».

9 серпня виконавчий комітет міської ради, відповідно до Положення про вшанування визначних подій і увічнення пам’яті видатних осіб та встановлення пам’ятних знаків та враховуючи рішення міської топонімічної комісії доручив Головному управлінню житлово-комунального господарства міської ради здійснити демонтаж інформаційної дошки Михайлу Фрунзе, яка розміщена на фасаді будинку за адресою: м. Кіровоград, вул. Шевченка, 3.
Пам’ятна дошка Фрунзе не буде знищена: відділ культури і туризму міської ради передасть її до фондів обласного краєзнавчого музею згідно з діючим законодавством України.
Одночасно, виконком дозволив обласній організації «Асоціація польських журналістів України» встановити інформаційну дошку польському письменнику, драматургу, перекладачу Ярославу Івашкевичу на фасаді будинку за адресою: м. Кропивницький, вул. Шевченка, 3 (де він навчався), на місці демонтованої дошки Михайлу Фрунзе.
Прийнятим рішенням Асоціацію польських журналістів України визначено балансоутримувачем інформаційної дошки Ярославу Івашкевичу і рекомендовано утримувати дошку в належному стані, своєчасно здійснювати ремонт, захищати від пошкодження, руйнування або знищення.

джерело
 


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool