У Кропивницькому читачі бібліотеки вшанували дітей війни

Травень 05, 2017 | Новини | Переглядів: 841 | Коментарі: 0

72 роки тому в такі ж уквітчані травневі дні закінчилася найстрашніша в історії людства війна. Кожного року світова спільнота відмічає в травні перемогу над нацизмом

Зараз мало залишилося в живих ветеранів війни. Але є інше покоління, на яке війна вплинула не менше. Це покоління, якому війна затьмарила дитинство. Їх так і називають - дітьми війни.

На патріотичній годині «Вже скільки літ і скільки зим, як відгримів той бій кривавий», що відбувся в дитячій бібліотеці-філії №21 міської бібліотечної системи, читачі вшанували дітей війни тих, хто натерпілися від війни не менше, ніж бійці на фронті.

Діти були вражені патріотизмом своїх однолітків, які будучи підлітками, ставали в ряди захисників рідної землі, тими, хто ставав до станка, щоб замінити батька, що пішов на фронт, тими хто ходив в розвідку, був у підпіллі, тими дітьми, які ставали дітьми полку.
Неможливо було без сліз дивитися на документальні кадри про в’язнів дитячих концентраційних таборів, про страшні експерименти над людьми, що проводилися там.

Ще багато років після закінчення війни, вона відображувалася в дитячих іграх. Діти гралися в те, що закарбувалося в їх пам’яті. Нажаль, наша дійсність і війна на Сході повертає нас у неспокійні часи. То ж давайте прикладемо всі зусилля, щоб наші діти ніколи не гралися у війну!


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool