У Кропивницькому були визначені кандидати на здобуття премії імені Олександра Осмьоркіна

Листопад 14, 2016 | Новини | Переглядів: 923 | Коментарі: 0

14 листопада 2016 року відбулося засідання конкурсної комісії по присудженню обласної премії у сфері образотворчого мистецтва та мистецтвознавства імені Олександра Осмьоркіна. На засіданні були визначені кандидати на здобуття премії у 2016 році:

у номінації “Національна традиція”:
ЯКОВЛЕВА Лариса Аркадіївна - викладач відділу образотворчого мистецтва Кіровоградської дитячої школи мистецтв (м. Кропивницький) – за творчий доробок різних років, що утверджують традиції національного образотворчого мистецтва. Кандидатура висунута на здобуття премії радою Кіровоградської обласної організації Національної спілки художників України.
АЧКАСОВА Марія Владиславівна – член Національної спілки художників України (м. Южноукраїнськ) – за творчий доробок різних років, що впроваджують основні засади української національної традиції та традиційні жанри образотворчого мистецтва. Кандидатура висунута на здобуття премії громадською спілкою культурних проектів «Ера».

у номінації “Новітні спрямування”:
ОСТРОУХОВ Володимир Іванович - художник (м. Кропивницький) – за творчі доробки і експериментальне новаторство в образотворчому мистецтві нашого краю. Кандидатура висунута на здобуття премії радою Кіровоградської обласної організації Національної спілки художників України.

у номінації “Мистецтвознавство та історія мистецтв”:
БОСА Ірина Олександрівна – завідуюча науково-дослідного відділу Музею книги і друкарства України (м. Київ) – за підготовку ілюстрованого видання словника-довідника «Митці степової України». Кандидатура висунута рішенням науково-методичної ради Музею книги і друкарства України.
АВДЄЄВ Анатолій Миколайович – заступник голови Асоціації польських журналістів ім. Кароля Шимановського, член редколегії журналу «Музеї України» (м. Кропивницький) – за підготовку серії статей, що висвітлюють культурно-мистецьке життя Кіровоградщини. Кандидатура висунута зборами Асоціації польських журналістів ім. Кароля Шимановського та підтримана редакцією журналу «Музеї України».
ЦУКАНОВ Микола Миколайович – власник приватної галереї «Єлисаветград», почесний член Національної спілки художників України (м. Кропивницький) – за підготовку видань «Лекарство от депрессии», «Провінційна галерея» та серії альбомів «Палітра степового краю». Кандидатура висунута рішенням науково-методичної ради Кіровоградського обласного художнього музею.

Згідно положення про премію, у Кіровоградському обласному художньому музеї та Кіровоградському художньо-меморіальному музеї О.Осмьоркіна влаштовуються виставки претендентів та публічні читання з питань мистецтвознавства.
Твори, допущені до участі в конкурсі на здобуття премії, обговорюються громадськістю на засіданнях художніх і наукових рад, у творчих та інших громадських організаціях. Засоби масової інформації повинні сприяти висвітленню обговорення конкурсних робіт.
Рецензії, зауваження, пропозиції та матеріали обговорення надсилаються до конкурсної комісії (секретар конкурсної комісії - Кімнатний Анатолій Дмитрович, за адресою: Кіровоградський обласний художній музей, вул. Велика Перспективна, 60, м. Кропивницький, контактний телефон (0522) 22-36-98), яка розглядає їх до 20 листопада і враховує під час прийняття рішення щодо присудження премії.


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool