У Кропивницькому буде запроваджено громадський бюджет (відео)

Листопад 29, 2016 | Новини | Переглядів: 1092 | Коментарі: 0

Кропивницький активно долучається до прогресивної ідеї створення громадського бюджету. Про це сьогодні, 29 листопада, на прес-конференції в міській раді повідомив начальник відділу з питань внутрішньої політики Сергій Запорожан.

 В Положенні про громадський бюджет зафіксовано, що подати проект може громадянин віком від 16 років. Таким чином планується залучати до розвитку міста активну креативну молодь, - зазначив секретар робочої групи Сергій Запорожан. - Для участі необхідно буде заповнити бланк-заявку, у якому буде вказано місце розташування проекту та орієнтована його вартість, після чого заявку необхідно зареєструвати в міській раді для подальшого її розгляду спеціальною комісією.

Як зазначив секретар робочої групи, досвід інших міст показує, що на “бюджет участі” зазвичай виділяється до 1% від бюджету розвитку міста і процес його формування має відбуватись паралельно з міським та загальнодержавним. Також планується, що проекти будуть обмежені фінансовим розміром, тому містяни зможуть подавати як малі проекти вартістю від 5 до 100 тис. грн., так і великі — від 500 тис.грн. до 1 млн.грн.



ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool