У Кропивницькому біля управління Держгеокадастру відбувся мітинг (ФОТО)

Лютий 16, 2017 | Новини | Переглядів: 1161 | Коментарі: 0

15 лютого 2017 року у Кропивницькому відбулася мирна акція в рамках «Всеукраїнської акції захисту рідної землі».

Акція проводилася біля приміщення Головного управління Держгеокадастру у Кіровоградській області

Учасники акції прийшли висловити громадський протест проти невчасної, значної затримки реєстрації договорів оренди з власниками земельних ділянок, що не надає юридичної гарантії щодо фактичного використання земельних ділянок та вимагати продовження мораторію на продаж землі до закінчення АТО.

Фермери країни вийшли до обласних управлінь Держгеокадастру з метою: висловити громадський протест проти невчасної, значної затримки реєстрації договорів оренди з власниками земельних ділянок, що не надає юридичної гарантії щодо фактичного використання земельних ділянок. Натомість обробіток земель, права на які не зареєстровані за агропідприємствами, може привести до цивільної, адміністративної і навіть кримінальної відповідальності. Нерідко трапляються випадки донарахування податкових платежів податковими органами через використання незареєстрованих земель. Почастішали випадки необґрунтованих відмов у продовжені раніше укладених договорів оренди землі державної власності. В результаті ці землі передають в оренду іншим особам. Складається враження, що Головне управління Держгеокадастру у Кіровоградській області в окремих випадках спеціально затримує відповідь на звернення громадян, фермерів та сільгосппідприємств, або взагалі не надає відповіді. Все це суперечить чинному законодавству України.

читайте також: На Україні вже незабаром на швидкій не буде лікарів?

7 лютого 2017 року Рада Асоціації фермерів та приватних землевласників Кіровоградської області провела розширене засідання, на якому було прийняте рішення провести акції протесту та звернутись зі зверненням до Голови Кіровоградської ОДА та Голови обласної Ради для отримання допомоги від Кіровоградської ОДА у вирішені нагальних питань.

Окрім того учасники мітингу вимагали, щоб оренду землі можна було отримати лише в тому районі, де вона знаходиться, щоб запобігти рейдерським захопленням та іншим незаконним діям, пов'язаним з землею.
Також учасники наголошували, що на законодавчому рівні має бути врегулювання передачі корпоративних прав на землю, щоб унеможливити передачу цих прав без згоди власників паїв.

До присутніх вийшов Голова управління Держгеокадастру у Кіровоградській області. Вислухавши всіх присутніх він зазначив, що представники Держгеокадастру області діють в рамках діючого законодавства і змінювати закони не входить в його компетенцію або його підлеглих. Затримки у вирішені земельних питань можуть виникати лише через недосконалість законів України. Голова управління Держгеокадастру у Кіровоградській області також заявив, що він готовий розібратись по кожному питанні окремо, якщо люди прийдуть до нього на прийом, а щодо законів він порадив присутнім звертатись зі зверненням до народних депутатів та разом з ними розробляти нові законопроекти, які б полегшили життя фермерів та сільськогосподарських товариств.

Наприкінці зустрічі учасники акції вирішили найближчим часом організувати «круглий стіл» зі всіма фермерами області, на який запросити народних депутатів, обраних від Кіровоградської області. Також голови районних асоціацій фермерів, пообіцяли розробити пропозиції по покращенню співпраці фермерів з державою та державними органами, які повинні лягти в основу майбутніх законопроектів.


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool