У Кропивницькому бібліотеці передали фотокнигу про Маріуполь

Жовтень 12, 2022 | Новини | Переглядів: 1322 | Коментарі: 0

Відкрити цей фотоальбом і залишитись байдужим неможливо. Його світлини печуть у серці, а сльози мимоволі навертаються на очі. Він – історія міста Богородиці, столиці еллінізму в Україні, міста зі стальним серцем. Так, це фотокнига про Маріуполь.


В її основу лягли роботи відомих маріупольських фотографів, які в своїх роботах розповідали про життя процвітаючого європейського міста, що динамічно розвивається, з його національним колоритом і неповторною красою. Зафіксували його варварське знищення «асвабадітєлями» та склали літопис самовідданої боротьби героїв «Азовсталі».

Фотографічний альбом бібліотеці Чижевського передав в дар добрий друг книгозбірні, відомий український фотохудожник Олександр Водолазський від імені фотографів Маріуполя з побажаннями миру і процвітання.

«Ці світлини повинні побачити якомога більше людей. Ворог знищив тисячі українських міст, містечок і сіл, від яких залишились лише назви на мапі. Кривава історія міста Богородиці – цьому трагічне підтвердження, - зазначила директорка ОУНБ імені Дмитра Чижевського Валентина Животовська. – Але нашу пам'ять їм не знищити, як і нашу впевненість в перемозі.

Мене особливо вразили два моменти. Світлини Олени Сугак. На одній, до лютневій, старовинний будинок, чия історія почалася 1898 року, на другій – те, що від нього залишилось після повномасштабного вторгнення. А також портрети героїв “Азовсталі” нещодавно звільненого з російського полону воїна-фотографа Дмитра Козацького “Ореста”. Його фотографії облетіли усі провідні ЗМІ, і світ дізнався, що немає такої сили, яка б смогла зламати українців.

Я запрошую кропивничан і гостей обласного центру до бібліотеки обов’язково подивитися альбом».

Фотоісторію Маріуполя бібліотеці передав відомий кропивницький фотомитець Олександр Шулешко.


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool