У Кропивницькому бібліотекарі розповіли про тернистий шлях поета-земляка

Січень 28, 2017 | Новини | Переглядів: 1101 | Коментарі: 0

До 120-річчя від дня народження видатного поета української діаспори, дослідника, публіциста і літературного критика Євгена Маланюка у бібліотеці-філії №4 міської централізованої бібліотечної системи (вул. Яновського,60) горталися сторінки поетичного альбому «Поет своєї епохи».

Бібліотекарі розповіли про витканий з «переходів і виходів» складний і тернистий шлях поета - земляка, якому стало сили вистояти і творити. Ставши будителем свого народу, Євген Маланюк завжди був глибоко переконаний у невичерпальності духу української нації.

Учасники заходу переглянули електронну презентацію « Євген Маланюк – шлях емігранта, творчість патріота», що розкрила невідомі факти з життя і творчості видатного поета, декламували вибрані поезії, дискутували щодо актуальності його поезії, драматизм і проникливість якої спонукає нас до осмислення і аналізу драматичних колізій української історії.

Євген Маланюк в українській літературі - постать знакова і суперечлива. Його поезія і тоді і зараз сприймається неоднозначно, але для шанувальників його творчості він назавжди залишиться «поетом-державником», поетом своєї епохи.

Абрамова І.


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool