У Кропивницькому бібліотекарі розповідали про Конституцію України

Червень 27, 2018 | Новини | Переглядів: 898 | Коментарі: 0

Конституція України: вимір історії і часу

Під такою назвою у центральній міській бібліотеці (площа Дружби Народів,6) 26 червня відбувся захід, що поєднав у собі історичні факти про становлення нашої Конституції та правові аспекти.

Під час спілкування бібліотекарі розповіли присутнім про історичне минуле нашого народу, який впродовж багатьох століть боровся за власні права. Конституція України 1996 року продовжила правову послідовність української державності, що була означена «Руською правдою» Ярослава Мудрого, Литовським Статутом, договорами конституційного характеру Гетьманської держави, Конституцією українського гетьмана Пилипа Орлика, проектом Конституції УНР тощо.

Особливого патріотичного настрою присутнім додали відео «Конституція України: її становлення», музичні композиції відомих українських виконавців про рідну державу та книжкова виставка «Історичні витоки української Конституції». Читачам була запропонована правознавча, історично-довідкова, художня та найновіша література про Україну.

Присутня на заході молодь взяла активну участь в обговоренні почутого і побаченого. Сподіваємось, що саме молоде покоління примножуватиме багатства нашої держави, шануватиме її Конституцію і закон.
 


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool