У Кропивницькому бібліотекарі провели ювілейну вітальню

Жовтень 24, 2019 | Новини | Переглядів: 1682 | Коментарі: 0

Немає такої людини, яка б не знала історії Кайдашів. І не тому, що це хрестоматійний твір, котрий вивчали в школі, а тому, що І. Нечуй-Левицький змалював живі людські характери, які самі створюють смішні й сумні ситуації і потрапляють у них.

У цьому — секрет популярності повісті «Кайдашева сім’я» на довгі роки. Нагадати читачам про одну з найулюбленіших повістей та відзначити її ювілей - 140 років, як уперше була надрукована в журналі «Правда», 1879 році, вирішили бібліотекарі-філії №1.

Для користувачів провели ювілейну вітальню «Нечуй-Левицький: гімн українському світові». «Кайдашева сім’я» І. Нечуя-Левицького - чиста перлина на грунті української літератури, невичерпне джерело українознавства, енциклопедія народознавства. Твір високого художнього рівня, письменницької майстерності та великої правдивості.

Всі присутні на заході з неабияким задоволення говорили про одвічні проблеми життя, які автор порушив у повісті: добра і зла; кохання; сімейних стосунків; взаємин батьків і дітей; людської гідності та свободи; віри в Бога та моралі. Читачі зауважили, що неодноразово вже й переглядали цю комедію на дві дії і в нашому театрі.

Підсумок заходу – тож цінуймо родинні стосунки, підтримуймо одне одного, бо дружба та злагода між членами родини – це запорука довгого щасливого життя.


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool