У Кропивницькому бібліотекарі провели годину козацьких традицій

Жовтень 08, 2019 | Новини | Переглядів: 864 | Коментарі: 0

Про надзвичайний гарт та безмежний жарт безстрашних лицарів землі української – славетних козаків йшлося на годині козацьких традицій «Будьмо достойні козацького роду!», що відбулася у бібліотеці-філії №4 міської централізованої бібліотечної системи міста Кропивницького напередодні Дня Захисника України.

Учні 5 «Б» класу навчально-виховного об’єднання №17 мали можливість поглибити свої знання з історії козацького руху та української культури.

Вони дізналися про критерії відбору у військо Запорозьке, устрій Запорозької Січі та військові традиції, славетні бої і походи, яскравих постатей, особливості життя на Хортиці, культуру, звичаї та побут козаків.

Юні козачата продемонстрували свої знання з історії України часів козацької доби, а також виявили спритність, дотепність і винахідливість під час активної участі у козацькому турнірі.

Бібліотекарі запропонували переглянути відеоматеріал про видатних гетьманів та провели огляд книжкової виставки «Козацька слава України». Матеріали виставки ознайомлюють з історією створення українського козацтва, Запорозької Січі, звитягами славетних козаків та гетьманів, розповідають про нащадків козаків – мужніх воїнів-героїв АТО, які хоробро йдуть у бій, захищаючи від ворога сучасні кордони держави.

Серця присутніх сповнилися неймовірним почуттям гордості та пошани за українську державу, її героїв і мужній український народ. Честь і слава Захисникам України усіх часів!

Завідувач бібліотеки-філії №4 Ірина Абрамова
 


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool