У Кропивницькому бібліотекарі організували театралізоване дійство

Травень 18, 2018 | Новини | Переглядів: 952 | Коментарі: 0

У бібліотеці-філії №10 відбулося театралізоване дійство присвячене творчості видатного драматурга, актора, українського письменника Марка Кропивницького

А щоб детальніше познайомитися з традиціями комедії 19 сторіччя, обрали п’єсу «Пошилися в дурні».

Це п’єса, яку українська критика оцінила дуже прискіпливо, але незважаючи на це, є досконалою, повною гумору, дії та дотепних ситуацій. Понад століття потому комедія залишається актуальною, адже ми, українці, ніколи не боїмося по-доброму посміятися над власними вадами. В основу твору ліг популярний у світовій драматургії сюжет про те, як спритний слуга ошукує свого господаря, спрямовує його вчинки на користь своїм інтересам. У комедії Кропивницького діють два таких наймити, закохані в доньок своїх хазяїнів. Одним словом, кохання перемагає. Як саме – краще побачити на власні очі. А в цьому допомогли читачі бібліотеки , які розіграли уривок з другої та третьої яви цього твору. Євген Тихохід та Іван Осташ гарно виконали ролі молодих наймитів Василя і Антона. Зачарувала всіх своєю грою Олена Мацибока у ролі Оришки.

Зацікавила користувачів бібліотеки тематична поличка «Марко Кропивницький – драматург-реаліст». Учасники заходу зрозуміли, що творчість класика української драматургії нерозривно пов’язана з традиціями українського народу. Тож, всі прийшли до висновку, що треба більше знайомитися з творчістю відомого українського письменника та читати його твори.
 


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool