У Кропивницькому бібліотекарі долучилися до Всесвітнього дня вишиванки

Травень 17, 2018 | Новини | Переглядів: 770 | Коментарі: 0

17 травня Центральна бібліотека для дітей долучилася до Всесвітнього дня вишиванки. 

Мистецький вернісаж «Зійшлася доля на білім полотні» детально ознайомив читачів з історією національного вбрання українців, символами у вишивці та їх значенням.

А дівчат з клубу «Наталка» Тодорова Карина та Бриж Кіра дали змогу всім присутнім з трепетом доторкнутися до живої історії – до сорочок, вишитих прапрабабусями і які є сімейними оберегами родин.

Прикрасою сьогоднішнього дня були і молодші школярі. Маленькі патріоти завітали на свято «Барвистий світ вишиванки» в яскравих , неповторних одежах. Юні народознавці вшановували прадавній оберіг віршами, піснями та своїм позитивним настроєм. Яскравим завершенням свята став запальний український танок.

Сьогоднішній день показав, що ми дуже різні, як і орнаменти на вишиванках, та всіх нас об’єднує любов до України. 


Уже традиційно в третій четвер травня українці відзначають День вишиванки. Цього дня працівники бібліотеки- філії №16 міської централізованої бібліотечної системи вирішили не просто вбратися в національний одяг, а й подарувати яскраве свято своїм користувачам. "Чарівна краса вишиванки" - під такою назвою бібліотекарі влаштували фотосесію для своїх користувачів.

На бібліотечному ганку та прилеглій території бібліотекарі та користувачі позували у вишиванках, тим самим закликаючи мешканців мікрорайону приєднатися до свята вишиванки. Українська вишиванка є абсолютно унікальна - це не просто одяг, це оберіг нації. Тож, одягаймо, друзі, і не тільки у свята, вишиванки, щоб українців побачив світ!  


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool