У Кропивницькому багато чорнобильців-пенсіонерів отримають мінімальні пенсії

Липень 11, 2019 | Новини | Переглядів: 2079 | Коментарі: 0

Багато кропивничан приймало участь у ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС, повідомляє  FOTOINFORM.NET

Вийшовши на пенсію, ліквідатори наслідків аварії на ЧАЕС були шоковані, коли їм була нарахована пенсія.

Є такі ліквідатори, які отримують мінімальну пенсію, яка з першого липня дорівнює 1564 гривні. І як вижити на ці кошти хворій людині, яка поклала на атомний вівтар своє здоров'я та життя?
І якщо з першого липня чорнобильці з інвалідністю вже отримують підвищені пенсії на 2 – 5 тис.грн більше, то деяким «рядовим» ліквідаторам добавили лише 67 гривень, до прожиткового мінімуму для непрацездатних осіб – 1564 гривни.

«Я був на ліквідації в Прип'яті вже вперші години катастрофи, отримав запис у військовому квитку біля 40 рентгенів опромінення, хоча насправді отримав більшу дозу. Маю 30 років безперервного стажу, але пенсія у мене мінімальна. З липня буду отримувати 1564 гривні, яких не вистачає не на ліки, не на прожиття. Мій побратим військової частини 5403 отримує лише на 200 гривень пенсії більше. Така дяка від влади таким чорнобильцям, як ми»,- каже кропивничанин – ліквідатор аварії на ЧАЕС.


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool