У Кропивницькому активізувалася діяльність «Муніципального патруля»

Серпень 15, 2016 | Новини | Переглядів: 920 | Коментарі: 0

За здійснення торгівлі з рук у невстановлених місцях в Україні передбачена адміністративна відповідальність.

На цьому акцентував увагу начальник управління сприяння розвитку торгівлі та побутового обслуговування Сергій Горбовський, аналізуючи роботу з припинення стихійної торгівлі на вулицях Кропивницького, під час апаратної наради сьогодні, 15 серпня.

Зважаючи на чисельні звернення мешканців до міської влади з проханням ліквідувати «стихійну» торгівлю на вулицях Кропивницького, в обласному центрі продовжується реалізація запровадженого з 5 травня 2015 року проекту «Муніципальний патруль», однією з форм роботи якого є проведення рейдів-відстежень території міста щодо виявлення та ліквідації торгівлі з рук у невстановлених місцях.

До участі в рейдах, підкреслив Сергій Горбовський, залучаються працівники органів поліції, спеціалізованої інспекції та управління по сприянню розвитку торгівлі та побутового обслуговування населення Кіровоградської міської ради, міської дружини, Держпродсанслужби міста.

- Окремо хочу зазначити, що тільки працівники відділу міліції національної поліції та патрульної поліції міста, а також спеціалізованої інспекції міської ради мають право складати адмінпротоколи за адміністративні правопорушення щодо здійснення незаконної торгівлі, - наголосив начальник управління.

За інформацією Сергія Горбовського, з початку 2016 року проведено 66 рейдів-відстежень, у тому числі з 14 червня по 12 серпня – 35. На порушників складено 124 адмінпротоколи за ст. 152 (Порушення Правил благоустрою міста Кіровограда) та 33 адмінпротоколи за ст. 160 (Торгівля з рук у невстановлених місцях) Кодексу України про адміністративні правопорушення.
Рейди засвідчили, що стихійні торговці - це не тільки «бабусі», які продають власноруч вирощені овочі та фрукти, а й підприємці, які перекуповують товар і продають овочі та фрукти ящиками.

Минулого тижня управлінням по сприянню розвитку торгівлі та побутового обслуговування населення було виготовлено кольорові флаєри під назвою «Обережно! Стихійна торгівля». Такі попередження спеціалісти управління розповсюджують в місцях стихійної торгівлі. Адже поки є попит – буде і пропозиція. До боротьби зі «стихійниками» Управління активно залучає також громадськість.

джерело


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool