У Кропивницькій бібліотеці відбувся квест

Жовтень 12, 2018 | Новини | Переглядів: 662 | Коментарі: 0

Були часи на Україні, коли нашу землю загарбали й поділили між собою сусідні держави. Нестерпно було жити українському народу в неволі. І почав він утікати в пониззя Дніпра, за пороги, де були дикі степи

Втікачі називали себе козаками, тобто вільними людьми, які на островах Дніпра заснували Запорізьку Січ. І саме 14 жовтня, в день Покрови Пресвятої Богородиці, відзначається свято запорізького козацтва. Бо запорозькі козаки особливо шанували Покрову.

Ми, нащадки козаків, тому маємо свято шанувати і примножувати козацьку славу. Для того, щоб вона повік не загинула, читачі бібліотеки №18 зібрались на квест, щоб відшукати та відновити карту Запорізької Січі.

Родини розділилися на 5 команд, які пройшли випробування з таких тем:
«Історія Запорізького козацтва»
«Козацькі клейноди»
«Козацькі гетьмани»
«Козацька кухня»
«Військове мистецтво козаків».

Усі були винахідливі, терплячі та товариські. Такі якості були притаманні справжнім козакам. Отже ми довели, що ми дійсно козацького роду!

Сьогодні 29 учасників продемонстрували знання, ерудицію, винахідливість та отримали задоволення та гарний настрій. Захід відбувся за підтримки депутата Бєжана Михайла. Бібліотека завжди відкрита для вас і чекає зустрічі зі своїми читачами. До нових цікавих зустрічей!

Віра Резніченко
 


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool