У Кіровораді Новенська селищна рада діяла всупереч земельного законодавства

Серпень 01, 2012 | Новини | Переглядів: 1225 | Коментарі: 0

Прокуратура області звернулась з позовом до господарського суду про визнання незаконними та скасування рішень Новенської селищної ради, зокрема, повернення до держави земельних ділянок вартістю понад 1,4 млн. грн., які незаконно вибули з її власності. Про це Інтернет-виданню  «FOTOINFORM» повідомили у прес-службі прокуратури області

Як повідомила начальник відділу захисту інтересів громадян і держави у сфері земельних відносин прокуратури області Ірина Сень, у 2011 році Новенською селищною радою прийнято ряд рішень, якими припинено користування частиною земельних ділянок загальною площею понад 4 га публічним акціонерним товариством «Кіровоградський комбінат по випуску продовольчих товарів» та відчужено їх на користь іншого підприємства.
Прокуратурою Кіровоградської області проведено перевірку законності означених рішень, якою встановлено, що Новенська селищна рада діяла всупереч вимог чинного земельного законодавства та не мала повноважень щодо розпорядження земельною ділянкою Комбінату, і, тим більше, не могла вилучати її з користування підприємства.
Нагадаємо, що за наслідками спільної з прокуратурою області перевірки законності використання земель державних підприємств відносно керівників згаданого підприємства прокуратурою міста Кіровограда вже порушено кримінальну справу. Проводиться досудове слідство.
 


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool