У Кіровоградської області виявили найбільшу закупівлю у медичній сфері

Червень 28, 2019 | Новини | Переглядів: 1030 | Коментарі: 0

В 2019 році наймасштабнішу закупівлю в медичній та соціальній сфері здійснила Кіровоградська обласна лікарня Кіровоградської обласної ради.

Аналітики СОГО «Клуб «Шанс» дослідили закупівлі закладів охорони здоров’я Кіровоградської області за перші 3 місяці 2019 року, у тому числі й Кіровоградської обласної лікарні.

Медичний заклад запланував закупити витратний матеріал для проведення процедур гемодіафільтрації за процедурою відкриті торги з публікацією англійською мовою. Очікувана вартість становить 18,9 млн грн. В закупівлі брали участь ПП «Нефросервіс» та ТОВ «Ренарт». За результатами процедури переможцем визначено ПП «Нефросервіс», з яким укладено договір на суму 17,7 млн грн. Цікаво, що в аукціону жодний з учасників торгів не понижував ціну.
«Ми помітили, що за 12 днів до появи закупівлі оголосили закупівлю аналогічного товару, але з очікуваною вартістю 4 млн грн. Учасники ті самі, які не змагались в аукціоні. Переможцем визначили приватне підприємство «Нефросервіс», - розповіла аналітикиня СОГО «Клуб «Шанс» Аліна Бойко.

Як відмітили фахівці з моніторингу закупівель, приватне підприємство «Нефросервіс» в усіх аналогічних закупівлях по Україні бере участь з ТОВ «Ренарт», де торгу ніколи не спостерігається.

Довідково: Матеріал створений ГО «Інститут аналітики та адвокації»у рамках проекту «Стійкі рішення надання допомоги ВІЛ-інфікованим на базі спільнот», за підтримки Французької міжнародної експертизи Ініціативи 5% (Expertise France 5% Initiative).
 


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool