У Кіровоградському районі рятувальники провели заходи для школярів (ФОТО)

Листопад 08, 2017 | Новини | Переглядів: 889 | Коментарі: 0

8 листопада фахівці Управління ДСНС України в області в рамках Тижня знань з безпеки життєдіяльності провели навчально-розважальну акцію «Запобігти. Врятувати. Допомогти» для учнів Первозванівського навчально-виховного об’єднання, що у Кіровоградському районі.

Діти різного віку мали нагоду отримати життєво важливі знання, дізнатись тонкощі роботи рятувальників та позмагатись між собою на вправність та кмітливість.

Розпочався захід із навчальної евакуації з будівлі школи та демонстрації порятунку умовно потерпілого із задимленого приміщення. Все відбувалось, як у реальному житті: рятувальники винесли «потерпілого» з числа учнів, а медичний працівник надав першу допомогу. Фахівці Служби порятунку наочно показали дітям, як слід поводитись під час пожежі: не панікувати, організовано покинути приміщення та виконувати вказівки дорослих. Велику цікавість завжди викликає пожежно-рятувальна техніка та демонстрація можливостей спорядження вогнеборців, особливо робота ручного ствола, що може загасити вогонь струменями різної сили та площі спрямування. Не менше інтересу виявили школярі до локації фахівця групи піротехнічних робіт аварійно-рятувального загону спецпризначення, який показав зразки вибухонебезпечних предметів та розповів, як діяти під час виявлення подібних знахідок.

Та найбільшу жвавість виявили діти під час конкурсів. Вони змагались на швидкість одягання комплекту бойового одягу, протигазів, влучали в ціль пожежним рукавом тощо.

Подібні заходи дозволяють не лише навчити дітей у цікавій формі важливим правилам для життя, але й виховують повагу до роботи вогнеборців, які щодня стикаються з небезпекою та рятують життя людей. Можливо, хтось із цих дітей – майбутній рятувальник!

Прес-служба У ДСНС в області

У Кіровоградському районі рятувальники провели заходи для школярів

У Кіровоградському районі рятувальники провели заходи для школярів


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool