У Кіровоградській ОВА повідомили, як цьогоріч святкуватимуть Великдень

Квітень 15, 2022 | Новини | Переглядів: 1773 | Коментарі: 0

Цього року 17 квітня (неділя) християни західного обряду (вірні Римо-Католицької Церкви) святкують свято Воскресіння Христового, у цей же день Православні українці святкують свято Входу господнього в Єрусалим – Вербну Неділю.

Через тиждень - 24 квітня (неділя) Православні та Греко-католики святкуватимуть Світле Христове Воскресіння – Великдень.

З 15 по 23 квітня юдеї України відзначають свято Песах – Єврейську Пасху.

Традиційно святкування цих свят супроводжується проведенням нічних богослужінь. Під час проведення таких богослужінь, у зв’язку з введенням режиму воєнного стану в державі, на території Кіровоградщини будуть діяти й відповідні обмеження, а саме:

 • усі віряни святкуватимуть Великдень вдома. Богослужіння пройдуть у приміщеннях храмів виключно за участі священнослужителів та церковного причту. Зауважимо, що на території області встановлено комендантську годину з 21:00 до 06:00 годин. Тому дістатися до храмів священнослужителям слід заздалегідь;
 • освячення великодніх кошиків для усіх охочих має розпочатися по завершенню комендантської години, не раніше 06:00 ранку на територіях біля культових споруд. Без відвідування храмів та приміщень.

У Кіровоградській ОВА просять керівників релігійних організацій завчасно проінформувати прихожан про зазначений порядок святкування Великодня в області.


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool