У Кіровоградській міській раді керівники продовжують готуватись до захисту галузевих програм

Січень 27, 2016 | Новини | Переглядів: 1220 | Коментарі: 0

Керівники виконавчих органів міської ради продовжують готуватись до захисту галузевих програм соціально — економічного розвитку міста.

Сьогодні, 27 січня, з міським головою їх узгоджували начальник служби у справах дітей Ірина Сисак, очільник відділу фізичної культури і спорту Сергій Колодяжний, керівники відділів сім’ї та молоді і культури та туризму Людмила Дорохіна і Анна Назарець.

Міською програмою соціально – правового захисту дітей, профілактики правопорушень у дитячому середовищі та популяризації сімейних форм виховання на 2016 рік передбачено проведення низки акцій та заходів для дітей — сиріт, дітей позбавлених батьківського піклування. Закладені тут і кошти на витрати по знаходженню дітей, що займаються бродяжництвом, чи жебракуванням. На всі заходи першопочатково планувалося використати із міського бюджету 50 тисяч гривень.

Проте, після детального обговорення з міським головою заходів Програми, сума подвоїлась
- Ми повинні винайти можливість і виділити на цю соціально – важливу Програму додаткову суму, - наголосив Андрій Райкович. - Тож пропоную включити до її кошторису ще 50 тисяч гривень на вирішення проблем дітей з важкою долею

У програмі, яку презентував Сергій Колодяжний, заплановано проведення навчально-тренувальних зборів і змагань з олімпійських та неолімпійських видів спорту, спорту інвалідів, міських чемпіонатів, кубків, спартакіад, турнірів. На це, як зазначив начальник відділу – передбачається 1,2 мільйона гривень. Це практично така ж сума, як і минулого року. Ще майже мільйон гривень піде на капітальний ремонт стрілецького тиру КЗ «Комплексна дитячо-юнацька спортивна школа № 3”, а понад сімсот тисяч гривень запланували на придбання спортивного інвентаря, обладнання спортивних майданчиків.

Одразу чотири молодіжних програми представила Людмила Дорохіна. Перша - “Молодь Кіровограда”, її бюджет складає понад два мільйони гривень. За цей кошт фінансуватиметься утримання 17 дитячо - юнацьких клубів, проведення заходів в мікрорайонах міста, та загальноміських свят. 50 тисяч гривень мають намір використати на працевлаштування молоді влітку. Цього року місто прийматиме перший молодіжний антикорупційний форум. Його проведення з бюджетом у 30 тисяч гривень теж внесли до програми. Цьогоріч обов’язково пройдуть у місті і традиційні вже заходи - “Дитина року” та “Молода людина року”.

Програмою розвитку культури і туризму Кіровограда заплановано поповнити бібліотечні фонди. На це піде 50 тисяч гривень. Важливо також закупити музичні інструменти: на їх придбання піде 174 тисячі гривень, та придбати в заклади культури нове обладнання.
Оскільки діяльність музичних шкіл, бібліотек, закладів культури міста є надзвичайно важливою для міста, а на все необхідне коштів не вистачає, як їх не розподіляй, міський голова доручив збільшити бюджет Програми на 200 тисяч гривень. Фінансове забезпечення культурно - масових заходи у 2016 році становитиме 450 тисяч гривень. Найзнаковіші з них - 25-та річниця Незалежності України, День міста, Новий рік.
- Досить фінансувати культурну міста за залишковим принципом, - наголосив Андрій Райкович. - Нині маємо системно взятись за капітальний ремонт музеїв, музичних шкіл.

Проте робити такі ремонти треба капітально, висловив застереження міський голова, щоб заклади зберегли історичне обличчя, але разом з тим, стали сучасними та комфортними для відвідувачів.
Завдання від Андрія Райковича для Анни Назарець - більше залучати до виступів муніципальний камерний хор, та професійний духовий оркестр. Ці виступи можна проводити в актових залах шкіл, запрошувати на концерти освітян, учнів та батьків. Разом з цим і школа перетвориться на культурно - освітній центр.

джерело


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool