У Кіровограді з явився тролейбусний туристичний маршрут (ФОТО)

Квітень 27, 2011 | Новини | Переглядів: 2664 | Коментарі: 4

Вся Україна в цілому та Кіровоградщина зокрема готується до проведення чемпіонату Європи 2012 року з футболу. Ця непересічна подія принесе в країну без перебільшення потужний потік туристів – громадян держав Європи та інших континентів, повідомляє інтернет-видання «FotoInform».

Наша область активно долучилась до заходів з підготовки до проведення чемпіонату в напрямку підвищення якості надання туристичних послуг, розбудови туристичної інфраструктури, підвищення конкурентоспроможності обласного туристичного продукту тощо.

З нагоди відкриття туристичного сезону, а також для задоволення туристичних потреб під час травневих свят та з метою розвитку внутрішнього та в’їзного туризму на території області управлінням культури і туризму обласної державної адміністрації спільно з обласною організацією роботодавців туристичних агентств, готелів та санаторно-курортних організацій, туристичним агентством “Мелодія-тур” та за сприяння ТОВ “Єлисаветградська транспортна кампанія”   22 квітня 2011 року в місті Кіровограді було проведено прес-тур туристичним тролейбусним маршрутом “Кіровоградщина туристична. Кіровоград: минуле та сьогодення”.

Його мета – показ туристичного потенціалу міста Кіровограда як одного з основних об’єктів показу в області, привабливого для потенційних споживачів туристичного продукту, а також привернення уваги громадськості до стану пам’яток історії, культури та архітектури, пам’ятних місць у місті; використання історико-культурного надбання Кіровограда для виховання патріотизму та поваги до малої батьківщини, передусім шкільної та студентської молоді.

Окрім представників засобів масової інформації,  у заході взяли участь представники управління культури і туризму облдержадміністрації, туристичних підприємств, провідні екскурсоводи, краєзнавці міста, а також працівники Державної льотної академії України як базового центру  з підготовки фахівців туристичної галузі.

Прес-тур розпочався від площі Кірова і тривав близько двох годин. Першою зупинкою стала Фортеця Святої Єлисавети. Досвідченими екскурсоводами було надано коротку історичну довідку та запропоновано оглянути фортечні вали. Нажаль, нинішній стан визначної пам’ятки фортифікаційного мистецтва, з якої  розпочинається історія нашого міста та з огляду на унікальність якої в загальноєвропейських масштабах місто має  стати туристичною меккою, залишає бажати кращого.

А далі екскурсійний тролейбус попрямував до Кіровоградського педагогічного університету імені Володимира Винниченка. А тим часом звучала довідка про історію міста над сивим Інгулом і розповідь про найвизначніші пам’ятки історії та архітектури, розташованих на вулицях Карла Маркса (колишня Велика Перспективна) та Шевченка. А поблизу самого університету екскурсоводи розповіли про історію найстарішого вишу області та його сучасний стан, згадали про перспективну тему “Володимир Винниченко і наш край”…

Наступною зупинкою став аеропорт та пам’ятник льотчику-герою, українському патріоту Петру Вересоцькому. А дорогою – інформацію про об’єкти, які залишалися за вікнами екскурсійного тролейбусу.

Завершальним пунктом подорожі стала Державна льотна академія України і авіамістечко навколо неї. Учасники прес-туру ознайомилися із роботою закладу, відвідали пам’ятні знаки на території академії і, найголовніше, стали свідками завершальної стадії втілення проекту «Парково-музейний комплекс «Кіровоградщина авіаційна» – створення одного з найпривабливіших на Кіровоградщині туристичних об’єктів – єдиного в Україні парково-музейного комплексу, який поєднає в собі рекреаційно-відпочинкові зони з музеєм авіаційної техніки під відкритим небом, а також музеями, музейними кімнатами, виставково-експозиційними залами та макетними стендами тощо, присвяченими висвітленню понад столітнього шляху розвитку всіх видів авіації на Кіровоградщині в контексті історії розвитку вітчизняної та світової авіації, історії розвитку Державної льотної академії України, сучасних досягнень авіаційних підприємств цивільної авіації, підрозділів військово-повітряних сил України.

А далі – зворотній шлях до початкової точки екскурсії – площі Кірова, - обмін  враженнями, обмін досвідом, обговорення окремих аспектів екскурсії з ветеранами-екскурсоводами. А на пам'ять учасникам прес-туру – чисельні фотографії, маса незабутніх вражень і усвідомлення власної причетності до творення історії рідного міста.

Загалом, даний прес-тур розкрив можливості інформування споживачів туристичного продукту про різноманітні тематичні напрямки культурного, промислового, наукового життя Кіровограда. Адже кожна тролейбусна оглядова екскурсія за тим чи іншим основним маршрутом залежно від цільової аудиторії екскурсантів, їхніх смаків та уподобань може включати в себе більший чи менший сегмент із самостійних екскурсій по м. Кіровограду: «Старий Єлисавет», «Єлисаветград архітектурний», «Єлисаветград-Кіровоград літератупний», «Мистецька палітра міста», «Театральні традиції Єлисаветграда-Кіровограда», «Кіровоградщина авіаційна», «Фортеця Святої Єлисавети», «Сторінки історії військових формувань Єлисаветрада-Кіровограда», «Розвиток технічної думки та промисловості міста: історія та сьогодення», «Еко-Кіровоград», «Кіровоград у роки Великої Вітчизняної війни», які в свою чергу можуть тривати від 1 год. до 8 год. кожна із відвідуванням тих чи інших об’єктів туристично-екскурсійного показу та інфраструктури.

Загалом, даний прес-тур розкрив можливості інформування споживачів туристичного продукту про різноманітні тематичні напрямки культурного, промислового, наукового життя Кіровограда.

Управлінням культури і туризму обласної державної адміністрації у квітні 2011 року підготовлено 111 екскурсоводів – фахівців туристичного супроводу, з яких 69 для м. Кіровограда. Таким чином, перші кроки для того щоб забезпечити інформаційні запити споживачів туристичного продукту зроблено. Залишилося лише докласти чимало зусиль мерії та усієї територіальної громади Кіровограда, аби місто стало справді привабливим для туристів.

У Кіровограді з явився тролейбусний туристичний маршрут (ФОТО)

У Кіровограді з явився тролейбусний туристичний маршрут (ФОТО)

Дмитро Гурба, управління культури і туризму облдержадміністрації


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool