У Кіровограді жителям Завадівки нагадали, як безпечно користуватися печами

Лютий 28, 2013 | Новини | Переглядів: 936 | Коментарі: 0

На Кіровоградщині тривають відпрацювання житлового сектору з метою навчання населення правилам пожежної безпеки.

Фахівцями пожежно-рятувальної служби, інспекторами з нагляду у сфері пожежної безпеки та соціальними працівниками проведено рейд у районі Завадівка обласного центру. Увага зверталася на оселі, де обігріваються за допомогою пічного опалення, адже порушення правил пожежної безпеки при використанні печей - одна з найпоширеніших причин виникнення пожеж у житловому секторі в опалювальний період. Тож господарям нагадали вимоги безпеки під час використання печей. Не забули і про електронагрівальні та газові прилади. Під час бесід акцентувалась увага і на небезпечній звичці курити вдома, особливо у ліжку. Саме через це з початку року поплатилися життям майже 20 жителів області. Для кращої наочності учасники рейду залишили господарям пам’ятки та листівки застережного характеру.
Для багатьох жителів нашої області печі залишаються надійним та перевіреним способом обігріти свої домівки. Та, щоб від їх тепла не стало занадто гаряче, нагадаємо основні правила пожежної безпеки.
Димоходи печей необхідно очищувати від сажі не лише перед початком опалювального сезону, а і не рідше ніж один раз на 2 місяці протягом опалювального сезону.
На горищах усі труби і стіни, в яких проходять димові канали, повинні бути заштукатурені та побілені, а ні в якому разі не обклеєні шпалерами, аби можна було чітко побачити тріщини та пошкодження, що можуть з’являтись у процесі експлуатації.
Не можна топити печі з несправними або відкритими дверцятами, використовувати для топки дрова, що перевищують по довжині глибину пічки, та горючі рідини (бензин, солярку тощо).
Підлога з горючих матеріалів під топковим отвором печі має бути захищена металевим листом розміром не менше 50х70 см.
Пам’ятайте: паливо – дрова, вугілля, повинно зберігатися в спеціально відведених місцях, не ближче 10 м від будівлі.

Управління ДСНС та Управління Держтехногенбезпеки в області


 


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool