У Кіровограді згадали про символ людського горя (ФОТО)

Квітень 21, 2016 | Новини | Переглядів: 2345 | Коментарі: 0

Сьогодні, 21 квітня, напередодні 30-ї річниці Чорнобильскої катастрофи в ЗОШ № 4 відбувся тематичний захід за участю учасників ліквідації наслідків трагедії.

 

На початку учасники заходу запалили свічку пам’яті та хвилиною мовчання вшанували пам’ять жертв трагедії на Чорнобильській АЕС. Після чого старшокласники продемонстрували свої знання про цю трагедію, продекламували вірші, прослухали музичні композиції та продивилися фотографії Чорнобиля до та після аварії.

Класний керівник 11 класу ЗОШ №4 Наталя Бакликова повідомила, що даний захід – це дань поваги людям, які брали участь у ліквідації наслідків Чорнобильської аварії. За її словами: «Мета зустрічі – показати, що така трагедія може трапитись в Україні і в усьому світі у будь-який момент. Учні мають знати, як протидіяти цьому, які заходи приймати, а найголовніше – пам’ятати тих, хто цінною свого здоров’я та життя захистив Україну від Чорнобильської катастрофи».

Варто відзначити, що в рамках заходу молодь мала можливість почути про трагедію від людей, для яких події, пов’язанні з аварією не мають строку давності. Серед яких: заступник Кіровоградської міської ветеранської організації Союз Чорнобиль України Олександр Дикий, Олексій Снісаренко, Віталій Бороденко, Петро Горбань, Ігор Філіпенко.

Учасники ліквідації аварії на ЧАЕС поділилися з молоддю своїми спогадами та розповіли, як відбувалась ліквідація наслідків катастрофи. «Коли сталась аварія відчув смуток і страх. У серпня 1986 року отримав повістку. Таким чином я потрапив у механізований полк цивільної оборони, де став заступником командира взводу механізації. Ми займалися очищенням даху третього енергоблоку від різних уламків. Найбільше ми перебували на даху 1,5 хвилини, більше по часу перебувати там було заборонено» ,- згадує ліквідатор Олександр Дикий.

По завершенню зустрічі учасник ліквідації наслідків Чорнобильської трагедії Ігор Філіпенко поділився своїми враженнями від заходу: «Я був приємно здивований, як діти підготувалися до цього заходу. Це дуже важливо. Для тих, хто там був - це пам’ять, а для інших – посил до того, щоб наші діти у школах звертали до цього увагу, тому що це наша історія і її треба шанувати та пам’ятати. Техногенна аварія наробила тоді дуже багато біди, якщо б не було тих людей, які врятували людство 30 років тому, можливо б і не було України»,- повідомив він.

У Кіровограді згадали про символ людського горя

У Кіровограді згадали про символ людського горя

У Кіровограді згадали про символ людського горя

У Кіровограді згадали про символ людського горя

У Кіровограді згадали про символ людського горя

 


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool