У Кіровограді завершилась перша черга реконструкції госпіталя (ФОТО)

Травень 08, 2012 | Новини | Переглядів: 1341 | Коментарі: 0

В обласному госпіталі завершилася перша черга реконструкції - подібного рівня ремонтні роботи у цьому медичному закладі не проводилися більше 30 років

За 2 останні роки за ініціативи голови облдержадміністрації Сергія Ларіна по всіх районних лікарнях області капітально відремонтовано і оснащено за останнім словом техніки майже 300 палат в тому числі і для ветеранів Великої Вітчизняної війни. Подібний результат – яскраве свідчення того, що керівники територій зуміли якісно і швидко виконати поставлене головою облдержадміністрації завдання – забезпечити усі належні умови для лікування людям, які ціною власного здоров'я здобували Перемогу у страшні роки Великої Вітчизняної війни. Після того, як левова частка "ветеранських" палат у районах була відремонтована, прийшла черга і до обласного госпіталю. Здійснення реконструкції палат обласного госпіталю за участі усіх територій області, так би мовити у складчину, своєрідною толокою - це також ініціатива голови облдержадміністрації. Чи підтримали її на місцях – відповідь однозначна, яскравим доказом якої є більше 60 відремонтованих палат для ветеранів Великої Вітчизняної війни. Що мається на увазі під узагальненим поняттям "відремонтовані палати", це не просто побілені чи обклеєні шпалерами стіни, пофарбована чи застелена лінолеумом підлога – це повністю оновлені меблі, у кожній палаті встановлено телевізор, холодильник, кондиціонер, кожна палата має окремий санітарний вузол із сучасною сантехнікою – а це не тільки унітаз чи раковина, а й душові кабіни, гаряча вода. Подеколи перед окремими територіями ставилися на перший погляд непосильні завдання, адже у госпіталі є палати для яких навіть можливість створення окремих санвузлів не передбачалася, а тому й необхідних комунікацій там немає. Проте цей факт на кінцевий результат роботи аж ніяк не вплинув, чітке і однозначне завдання обладнати у кожній палаті окремий туалет виконано у повній мірі.

Відповідно до кількості населення і кількості ветеранів Великої Вітчизняної війни, які проживають на території певного міста чи району, визначалася і кількість палат для ремонту: від однієї-двох до чотирьох. Наприклад, невеликі райони, такі як Ульяновський, Устинівський, Вільшанський, Компаніївський ремонтували по дві палати, а от Кіровограду, Олександрійському, Новомиргородському, Кіровоградському районам дісталося по чотири.
21 район і 4 міста обласного підпорядкування, понад 300 спонсорів, рекордно короткий - чотиримісячний термін проведення робіт, благородна ідея і спільні зусилля влади та бізнесу в результаті дали не просто 61 відремонтовану палату, справжньою ціною подібної роботи є щира людська вдячність, якою, можна і не сумніватися в цьому, обдарує кожен ветеран своїх благодійників, перебуваючи на лікуванні в обласному госпіталі.
Варто зауважити, виконаний комплекс робіт по ремонту палат – це лише перший етап реконструкції обласного госпіталю, робота триватиме і надалі і вже до 2015 року медичний заклад має бути повністю оновленим. Під час першого етапу робіт свою соціальну відповідальність і налаштованість бізнес довів - для ремонту палат використано понад 5 мільйонів гривень позабюджетних коштів, надалі певні необхідні кошти передбачатимуться і в обласному бюджеті.

фото Ігоря Філіпенка.

У Кіровограді завершилась перша черга реконструкції госпіталя (ФОТО)

У Кіровограді завершилась перша черга реконструкції госпіталя (ФОТО)

У Кіровограді завершилась перша черга реконструкції госпіталя (ФОТО)


 


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool