У Кіровограді зареєстровано 1776 випадків захворювання на грип та ГРВІ

Січень 19, 2016 | Новини | Переглядів: 1355 | Коментарі: 0

Грип, як інфекційне захворювання, є дуже небезпечною хворобою, особливо грип типу А (Н1N1) і небезпека цієї хвороби полягає в різних ускладненнях. Тому кіровоградцям необхідно звернути на це особливу увагу і при появі перших ознак застуди ні в якому разі не займатись самолікуванням, а звертатись за медичною допомогою. На цьому наголосила начальник управління охорони здоров’я міської ради Оксана Макарук під час прес – конференції сьогодні, 19 січня.

За інформацією Оксани Макарук, у госпітальній базі, стаціонарі № 1 КЗ «Центральна міська лікарня” для лікування хворих на грип та ГРВІ в передепідемічний період є необхідний мінімальний перелік медичних препаратів, виробів медичного призначення.

Стаціонар готовий до прийняття хворих на грип та ГРВІ, у тому числі вагітних. Заклад забезпечений деззасобами, тут створений необхідний запас медикаментів для співробітників, які будуть працювати в період підвищення захворюваності на грип та ГРВІ: противірусні препарати арбідол, амізон, ремантадин. Є в наявності засоби індивідуального захисту, захисні марлеві одноразові та багаторазові маски, захисні екрани, окуляри.

Як повідомив під час прес – конференції головний державний санітарний лікар Кіровограда Сергій Сидоренко, за 3 тиждень 2016 року зареєстровано 1776 випадків захворювання на грип та ГРВІ серед мешканців обласного центру, інтенсивний показник на 10 тис. населення по захворюваності склав 77,4. Епідемічний поріг (77,83%) за звітний тиждень не перевищений, але в порівнянні з минулим тижнем 2016 року захворюваність на гострі респіраторно-вірусні інфекції серед мешканців Кіровограда збільшилась в 1,7 раз.
Серед дітей до 18 років за 3 тиждень зареєстровано 908 випадків гострих респіраторно-вірусних захворювань, що складає 51,1% від загальної кількості зареєстрованих випадків ГРВІ.

Госпіталізовано за 3 тиждень 2016 року до лікувально-профілактичних закладів міста 111 осіб, що склало 6,2% від всього зареєстрованих випадків ГРВІ, із них дітей до 18 років - 42 особи, що становить – 37,8%, дорослих – 69 осіб – 62,2%.

Серед хворих, які звернулися за медичною допомогою, виялено 6 випадків штаму грипу H1N1. Оксана Макарук звернула увагу, що всі вони ефективно проліковані завдяки тому, що вчасно були доставлені до медичного закладу.
Медики переконують, що найефективнішою профілактикою грипу та ГРВІ є вакцинація до настання епідемічного періоду. Тільки так можна запобігти масовому захворюванню на грип та ГРВІ.

джерело


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool