У Кіровограді з початку року перевіряються факти забруднення земель та водних об’єктів біологічними нечистотами

Травень 10, 2012 | Новини | Переглядів: 944 | Коментарі: 2

Як уже повідомлялося, серед населення обласного центру та у засобах масової інформації набули широкого розголосу факти засмічення й забруднення земель та водойм біологічними нечистотами, що зливаються асенізаційними автомобілями. Про це Інтернет-виданню  «FOTOINFORM» повідомили у прес-службі прокуратури області

У зв’язку з чим прокурор області доручив прокуратурі міста Кіровограда із залученням правоохоронних та контролюючих органів провести відповідні перевірки.

Прокуратурою міста Кіровограда проведено оперативну нараду, на якій обговорено стан додержання екологічного законодавства в ході надання суб’єктами господарювання послуг асенізації та заплановано спільні заходи з органами міліції, спецінспекцією Кіровоградської міськради та міською санітарно-епідеміологічною службою.
 У ході виконання запланованих спільних заходів, працівники ДАІ інформували прокуратуру про виявлення факту несанкціонованого зливу каналізаційних відходів. На водія затриманого автомобіля спецінспекцією міськради складено адміністративний протокол. До відповідальності притягнуто також заступника директора одного з навчальних закладів Кіровограда, котрий дозволяв несанкціонований злив нечистот.
Крім того, з власниками асенізаційного автотранспорту проведено відповідну роз’яснювальну роботу, в т. ч. Кіровоградською міською СЕС. Вказані авто працівниками ДАІ відстежують під час руху тощо.
Варто додати, що суб’єктам господарювання, що проводять діяльність з надання асенізаційних послуг, в разі порушення ними чинного законодавства, загрожують не тільки штрафні санкції, але й позбавлення ліцензії на проведення такого виду діяльності.
Запланована оперативною нарадою робота й надалі проводиться всіма її учасниками. Втім, користуючись нагодою, хотілося б звернутися до всіх небайдужих кіровоградців з проханням і самим частіше бити на сполох. Виявляти громадську позицію й повідомляти про відомі вам аналогічні протиправні факти як до природоохоронних, правоохоронних та контролюючих органів, так і до органів місцевої влади та управління. Адже біля кожного скидача нечистот, позбавленого елементарного людського сумління, міліціонера не поставиш. Тим часом, протидія забрудненню довкілля безпосередньо стосується й нас з вами, й наступних поколінь, яким ще жити на цій прекрасній землі. Йдеться про збереження не лише флори та фауни, але, в кінцевому результаті, й самої людини.
 


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool