У Кіровограді вже підготовлений проект міського бюджету на 2015 рік

Січень 12, 2015 | Новини | Переглядів: 1211 | Коментарі: 0

Про це повідомила начальник фінансового управління міської ради Любов Бочкова сьогодні, 12 січня, під час наради секретаря міської ради з керівниками виконачих органів.

Любов Бочкова відзначила, що відповідно до нещодавно прийнятих Закону України «Про державний бюджет України» та Бюджетного кодексу, цьогорічний бюджет суттєво відрізнятиметься від головного фінансового документу минулого року.
Так, за словами Любові Бочкової, одна із суттєвих змін – це те, що податку з доходів фізичних осіб у місцевих бюджетах залишається не 75, а 60 відсотків. Єдиний податок тепер зараховуватиметься не до бюджету розвитку, а до загального фонду міського бюджету (за попередніми підрахунками, його планується отримати 46 мільйонів гривень). Через це фактично наповнювати бюджет розвитку немає за рахунок чого, тож міська влада планує перекинути на нього частину коштів із загального фонду.
Разом з тим до місцевого бюджету стягуватиметься акцизний податок (він становитиме до 5 відсотків від обсягу реалізації через роздрібну торгівлю алкоголю, тютюнових виробів та палива), транспортний податок на нові автомобілі та податок на нерухомість (за попередніми даними, його планується отримати близько 550 тисяч гривень). Ще одне нововведення – освітня та медична субвенції з державного бюджету на утримання місцевих навчальних та лікувальних закладів. Освітня субвенція для Кіровограда, зокрема, передбачена в розмірі 181 мільйон 627 тисяч гривень, медична – близько 157 мільйонів гривень.
За словами Любові Бочкової, першочергове завдання влади зараз – розгляд бюджету на 2015 рік спочатку на виконкомі, а потім на сесії міської ради, а також встановлення ставок та порядку стягнення податків на нерухомість, акцизного та транспортного податків.
- Ще два місяці тому я наголошував на тому, що бюджет 2015-го року буде бюджетом війни, - підсумував секретар міської ради Іван Марковський. – Так і сталося. Варто при цьому зауважити, що центральна влада весь тягар проблем перекинула на місця. 15 відсотків ПДФО, що недотримуватиме тепер бюджет, треба чимось компенсувати. Ті ж податки, що залишили місцевим органам самоврядування, стягуються за місцем реєстрації суб’єкта господарювання, тож вже зараз можна передбачити, що із цим виникатимуть проблеми. При цьому при встановленні ставок на ці податки, слід врахувати, що в першу чергу вони вдарять по звичайним людям. Скажімо, запровадження акцизного податку до 5 відсотків потягне за собою подорожання пального, й, відповідно, інших товарів. Ситуація дуже складна, і ми повинні докласти всіх зусиль для того, аби при цьому економіка Кіровограда продовжувала розвиватися, а кіровоградці вчасно отримували заробітну плату.

джерело
 


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool