У Кіровограді встановили ставку податку для об’єктів нерухомості

Січень 27, 2015 | Новини | Переглядів: 3068 | Коментарі: 0

Кіровоградська міська рада сьогодні, 27 січня, затвердила ставки податків і зборів які будуть надходити до міського бюджету: транспортного податку, збору за паркування транспортних засобів, туристичного збору, єдиного податку та податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки.

Найбільшого увагу громадськості привернуло до себе обговорення проекту рішення щодо встановлення розміру ставок на нерухоме війно, відзначив під час сесійного засідання секретар міської ради Іван Марковський. В ході дискусій в депутатських комісіях, під час консультатцій з громадськістю цей проект рішення постійно видозмінювався. На розгляд депутатського корпусу начальник управління економіки внесла Олена Осауленко внесла останній варіант, погоджений на профільній планово – бюджетній комісї. Цей варіант передбачав ставку податку для житлових об’єктів у розмірі 0,5 відсотка а на комерційне нежитлове майно– 0,1 відсотка від розміру мінімальної заробітної плати. Іван Марковський запропонував встановити соціальну справедливість і визначити єдину ставку і для громадян і для бізнесу. Міська рада підтримала таку пропозицію і встановила і на житлове, і на комерційне майно мінімальну ставку – 0,1 відсотка від розміру мінімальної заробітної плати, а на присадибні та допоміжні будівлі – 0,01 відсотка. Якщо перевести це в абсолютні цифри, то, наприклад, за сто метрів площі комерційного призначення за рік треба буде сплатити лише 121 гривню 80 копійок, за зайві 10 квадратних метри житлової площі – 12 гривень.
Нагадаємо також, що законодавством було запропоновано встановлювати пільгу на житлову площу квартир до 60 і приватних будинків – до 120 квадратних метрів, однак, врахувавши нинішню складну соціально-економічну ситуацію в країні, міська влада вирішила цю пільгу збільшити до 75 квадратних метрів у квартирах та 150 квадратних метрів у житловому будинку. Цього ж дня депутати затвердили ряд галузевих програм, серед яких – програми розвитку культури і туризму, молоді, фізичної культури і спорту, охорони здоров’я, соціального захисту та інші. Вперше за останні роки у народних обранців майже не було зауважень до програми розвитку житлово-комунального господарства та благоустрою міста. Вони відзначили, що в програмі чітко прописаний кожен об’єкт, який ремонтуватиметься, всі позиції обґрунтовані, головне управління ЖКГ максимально врахувало побажання депутатів, звернення громадян, плідно над програмою попрацювала й профільна комісія. Єдине – до програми за пропозиціями Людмили Калкіної та Миколи Гамальчука внесли кілька додаткових об’єктів, які потребують ремонту вже не один рік. Затверджено й комплексну програму підтримки учасників антитерористичної операції в східних областях України та членів їх сімей – мешканців Кіровограда, програму медико-соціального забезпечення пільгових та соціально незахищених верств населення, програму створення та розвитку містобудівного кадастру, рішення про організацію харчування учнів перших-четвертих класів. Останньою депутати затвердили загальну програму економічного та соціального розвитку міста.

джерело
 


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool