У Кіровограді вшанували ветеранів підпільно-партизанського руху

Вересень 22, 2015 | Новини | Переглядів: 1278 | Коментарі: 0

У Кіровоградській міській раді сьогодні вшановували ветеранів підпільно – партизанського руху.

Щорічно,22 вересня, в Україні відзначається День партизанської слави. Це данина всенародної пошани тим, хто в суворий військовий час боровся з фашистами в глибокому тилу ворога, не жаліючи крові і самого життя.

Партизанський рух виник і поширювався як глибоко народний. Самовіддана вірність Батьківщині, ненависть до ворога і сурова жага помсти перетворили мирних людей в легендарних героїв. Війна в тилу ворога була організованою, небаченою по своєму розмаху. 6200 партизанських загонів і підпільних груп, які налічували близько мільйона людей, завдавали відчутних втрат гітлерівським військам на окупованій території. За мужність і героїзм, виявлені в боротьбі з ворогом, 200 тисяч партизанів і підпільників нагороджено орденами і медалями, 223 з них визнані гідними звання Героя Радянського Союзу.

На Кіровоградщині партизанський рух розпочався з перших днів окупації, у серпні 1941 – го, було створено та діяло 20 партизанських загонів і одне партизанське з’єднання, що складалося з 7 партизанських загонів. Від імені міської влади ветеранів – підпільників і партизан привітав заступник міського голови Сергій Колодяжний. Він подякуава сивочолим ветеранам, захисникам і визволителям рідної землі за їхню бойову звитягу й важку працю у повоєнні роки та побажав їм міцного здоров'я, бадьорого духу, любові і поваги рідних та близьких, усього народу України!

Сергій Колодяжний також вручив чотирьом ветеранам підпільно – партизанського руху грошову допомогу від міської влади. Ще чотирнадцяти колишнім воїнам невидимого фронту матеріальну допомогу розвезли по домівках і у госпіталь.

Джерело
 


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool