У Кіровограді впроваджується новий метод відновлення дорожнього покриття

Червень 21, 2016 | Новини | Переглядів: 1613 | Коментарі: 0

За ініціативи головного управління житлово-комунального господарства в Кіровограді стартував пілотний проект з герметизації тріщин дорожнього полотна.

Такий вид ремонтних робіт у Кіровограді раніше не застосовували, але в Україні він практикується вже близько 3-х років. Цього ж року новий для Кіровограда вид ремонту асфальтового полотна, який має вдвічі заощадити бюджетні кошти, буде апробований і на дорогах обласного центру. Першим у списку – проспект Винниченка

Технологія герметизації тріщин дорожнього одягу була розроблена в Німеччині. Вона передбачає очищення швів від сміття за допомогою машини для фрезерування, їх продувку від пилу, бруду та піску та прогрів тріщин за допомогою спеціального теплового спису для кращого з'єднання мастики з асфальтом.

- Мастика у спеціальному котлі розігрівається до 180-190 градусів і заливається у вже підготовлені шви, та повністю застигає за 20 хвилин, - ділиться секретарми технології заступник міського голови Олександр Мосін. - Зверху обов'язково присипається цементом або мінеральним порошком, щоб поки мастіка не застигне, машини не рознесли її по всій дорозі. Тріщина, оброблена спеціальною мастікою, не пропускає воду під асфальт, що запобігає його загортанню і утворенню ям. Завдяки герметизації, про ямковий ремонт дороги можна забути на 5 років, а отже, заощадити вдвічі більше коштів міського бюджету. Адже у такому випадку не потрібно вирізати асфальт шириною 40 сантиметрів для накладання латки.

Перевірити якість виконаних робіт на об’єкт завітав міський голова Андрій Райкович.
- Це пілотний і демонстраційний проект, - роз’яснив очільник міста. – Підприємство ТОВ «ТРАНС ЛАЙН ГРУП», яке, до речі, завершило роботи з нанесення пластикової розмітки дорожнього покриття по вулиці Попова, показує тепер свої можливості у виконанні поточного ремонту доріг шляхом герметизації тріщин. Від того, який результат вони покажуть буде залежати і перспектива укладання угод з ними.
 


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool