У Кіровограді волонтерів навчають надавати домедичну допомогу

Жовтень 13, 2014 | Новини | Переглядів: 1137 | Коментарі: 0

В сучасних реаліях, коли перед жителями України постає загроза надзвичайних ситуацій, в тому числі внаслідок ймовірного вчинення терористичних актів, вкрай важливим для населення є оволодіння навичками надання домедичної допомоги.

13 жовтня працівниками навчально-тренувального відділу ТМО "Центр екстреної медичної допомоги та медицини катастроф у Кіровоградській області" було розпочато цикл навчальних занять для громадськості із надання першої допомоги постраждалим внаслідок надзвичайних ситуацій. Перше заняття відбулося на базі Кіровоградської станції швидкої медичної допомоги. Тут зібрались члени громадських організацій, волонтери, співробітники Червоного Хреста, медичні працівники. Усіх присутніх ознайомили із методикою серцево-легенової реанімації, показали як користуватися переносним дефібрилятором, дали можливість випробувати набуті знання та навички на манекені.
За словами завідуючого навчально-тренувальнним відділом ТМО "Центр екстреної медичної допомоги та медицини катастроф у Кіровоградській області" Михайла Радкевича подібні навчання постійно проводяться із представниками силових структур, вчителями, медпрацівниками, наразі до занять долучилася громадськість. Під час тренінгів, волонтери отримають знання із проведення реанімації, надання долікарської допомоги при кровотечах, різноманітних травмах. Випробувати отримані навички вони зможуть вже цього тижня під час навчань з надання домедичної та медичної допомоги населенню на засадах державно-громадського партнерства у випадках масового ураження людей внаслідок терористичних актів.
 


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool