У Кіровограді визначені десять кращих шкіл обласного центру

Січень 15, 2013 | Новини | Переглядів: 1922 | Коментарі: 2

Сьогодні, 15 січня, у Кіровоградській міській раді відбулася прес – конференція начальника управління освіти Лариси Костенко.

Вона підвела підсумки роботи галузі у 2012 році і повідомила про плани її розвитку у поточному році. Головною подією року Лариса Костенко назвала завершення будівництва нового корпусу НВО №15 на Старій Балашівці, урочисте відкриття якого відбулося учора. Побудова нового приміщення дозволила не тільки покращити умови навчального процесу для школярів і вчителів школи, а й відкрити в мікрорайоні групи дошкільного виховання, наголосила Лариса Костенко. Цієї події з нетерпінням очікували жителі Старої Балашівки, відтепер, завдяки зусиллям і співпраці обласної та міської влади, три групи дошкільного навчального закладу у складі НВО готові прийняти 60 малюків. Начальник управління звернула увагу журналістів, що практика утворення ДНЗ при загальноосвітніх закладах у Кіровограді триватиме і надалі. Сьогодні триває реконструкція ЗОШ №33 в мікрорайоні Арнаутово. По її закінченні дві групи дошкільнят матимуть змогу відвідувати дитсадок за місцем проживання. Серед знакових подій минулого року Лариса Костенко відзначила впровадження електронної реєстрації дітей в дошкільних навчальних закладах (в Кіровограді такою послугою вже скористалися понад тисячу батьків), бронзові медалі футбольної команди ЗОШ №4 на Всеукраїнському турнірі “Ми господарі Євро – 2012”, масове оздоровлення (понад 57%) учнів шкіл у пришкільних таборах в літній період, запровадження міського конкурсу шкільної форми “Обличчя школи”, участь закладів освіти в обласній програмі “Стоп – Радон”, відкриття двох кадетських класів, початок створення Музею освіти міста Кіровограда, впровадження інклюзивної освіти та багато іншого. Крім того, минулого року управління освіти вперше розробило методику визначення рейтингу шкіл за рівнем якості освітнього процесу. В її основу були закладені успіхи учнів та вчителів в олімпіадах та конкурсах різних рівнів та кількість балів, отриманих випускниками в зовнішньому незалежному оцінюванні. За підсумками 2012 року Лариса Костенко озвучила топ – десять кращих шкіл обласного центру. Це: НВО №8, Колегіум, СЗОШ №6, Педагогічний ліцей, ЗОШ №9, гімназія Т. Шевченка, ЗОШ №25, “Вікторія – П”, гімназія новітніх технологій навчання та НВО №32.
 

джерело http://www.kr-rada.gov.ua/


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool