У Кіровограді вирішували як покращити протипожежний стан закладів культури та активізувати пропаганду безпечної життєдіяльності серед населення

Листопад 24, 2011 | Новини | Переглядів: 1326 | Коментарі: 0

22 листопада у Кіровоградській облдержадміністрації відбулося чергове засідання обласної ради з питань безпечної життєдіяльності населення. Про це Інтернет-видання  «FotoInform» повідомило Управління Держтехногенбезпеки у Кіровоградській області

За ініціативи Управління Держтехногенбезпеки розглянуто стан пожежної безпеки установ культури і стан пропаганди та агітації безпечної життєдіяльності населення в області.
Увагу присутніх звернено на недоліки у роботі місцевих органів виконавчої влади та органів місцевого самоврядування у напрямку пожежної безпеки закладів культури, що, перш за все, проявляється у недостатньому фінансуванні протипожежних заходів. Тому є проблеми з обладнанням установ системами пожежної автоматики, проведенням вогнезахисної обробки дерев’яних конструкцій будівель, забезпеченням їх у повній мірі вогнегасниками тощо. Обласна рада з питань безпечної життєдіяльності населення прийняла рішення рекомендувати райдержадміністраціям та міськвиконкомам вжити невідкладних заходів щодо поліпшення стану пожежної безпеки підвідомчих закладів культури.
Стан пропаганди та агітації безпечної життєдіяльності населення органами виконавчої влади та місцевого самоврядування перевірявся працівниками Управління на початку листопада. Перевірки показали, що певна робота у напрямку запобігання пожежам проводиться. Так, питання навчання населення правилам пожежної безпеки із прийняттям конкретних рішень розглядалися на колегіях, засіданнях відповідних виконавчих комітетів, районних радах з питань безпечної життєдіяльності населення. Також відмічено роботу працівників територіальних центрів соціального обслуговування, які проводять відповідні бесіди зі своїми підопічними. У той же час суттєвого поліпшення потребує робота, яка здійснюється сільськими, селищними, районними у м. Кіровограді радами та житлово-експлуатаційними підприємствами.
Рішенням обласної ради з питань безпечної життєдіяльності населення рекомендовано райдержадміністраціям та міськвиконкомам розглянути на засіданнях районних та міських рад з безпечної життєдіяльності питання запобігання пожежам у побуті та загибелі на них людей з прийняттям відповідних рішень для виправлення становища на краще. Для поліпшення стану організації навчання населення правилам пожежної безпеки у побуті та громадських місцях місцевим органам виконавчої влади та місцевого самоврядування надано практичні рекомендації про те, які саме заходи необхідно провести.
 


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool