У Кіровограді відзначили річницю створення АРЗСП

Липень 01, 2016 | Новини | Переглядів: 1024 | Коментарі: 0

1 липня відбулися урочисті збори колективу аварійно-рятувального загону спецпризначення, присвячені черговій річниці створення цього підрозділу.

Аварійно-рятувальний загін є одним з багатофункціональних, мобільних та найбільшефективних бойових утворень служби.

В середньому бійці загону щороку здійснюють більше трьохсот виїздів на ліквідацію різних надзвичайних подій і ситуацій на промислових об’єктах, у житловому секторі, на водоймах, залучаються до знешкодження вибухонебезпечних предметів, проведення демеркуризації, ліквідації наслідків стихійних лих та ДТП. За свою більш ніж півстолітню історію загін пройшов тернистий шлях від 377-ї окремої пересувної ремонтно-технічної бази у Львівській області при Міністерстві оборони СРСР до аварійно-рятувального загону спеціального призначення Управління ДСНС України у Кіровоградській області. Сьогодні у складі аварійно-рятувальної частини аварійно-рятувального загону спецпризначення є група піротехнічних робіт, група радіаційно-хімічного захисту, інженерна група, група забезпечення життєдіяльності, група рятувальних робіт, а віднедавна – група водолазно-рятувальних робіт. Впродовж десятиліть змінювались назви, відомча приналежність, склад та структура, незмінними залишались основні завдання – приходити на допомогу тим, хто потрапив у скрутну ситуацію, вступати у двобій із стихією, приборкувати техногенні лиха. У цій справі рятувальники АРЗСП вважаються одними з кращих серед територіальних підрозділів і щоразу доводять це під час навчань та бойових виїздів, і не лише на території регіону, а й в інших областях України.

Від імені керівництва Управління співробітників загону привітав полковник служби цивільного захисту Олексій Родіонов, який зокрема відзначив відповідальне ставлення до виконання службових обов’язків, високий професіоналізм та відданість справі працівників, побажав берегти та примножувати славетні традиції загону а також звернувся зі словами вдячності до ветеранів служби, багато з яких ще працюють в АРЗСП та діляться досвідом з молодими фахівцями. З нагоди свята ветеранів та кращих співробітників було відзначено грамотами та подяками.

У ДСНС України у Кіровоградській області


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool