У Кіровограді відкриється сучасне паліативне відділення

Листопад 12, 2015 | Новини | Переглядів: 1203 | Коментарі: 0

Секретар міської ради Іван Марковський перевірив початок опалювального сезону у закладах охорони здоров’я Кіровограда та проінспектував хід будівельних та ремонтних робіт в медичних установах.

Разом із начальником управління охорони здоров’я Оксаною Макарук очільник міста побував у майбутньому відділенні паліативної допомоги у Центральній міській лікарні на Фортечних валах. Ремонтні роботи тут виходять на фінішну пряму. Будівельники завершили утеплення фасадів і приступили до внутрішніх робіт.

- Міська влада стримала своє слово і у Кіровограді нарешті запрацює таке необхідне і соціально важливе паліативне відділення, - відзначив Іван Марковський. – Довгий час ця проблема не знаходила свого вирішення, ми ж знайшли таку можливість і місто самостійно здійснило увесь комплекс робіт від виготовлення проекту до капітального ремонту приміщення, закупівлі необхідного обладнання, навчання медичного персоналу. Переконаний, що вже у грудні паліативне відділення почне функціонувати і я вдячний усім, хто долучився до цієї соціально важливої справи: проектантам, будівельникам, медикам, працівникам управлінь капітального будівництва і охорони здоров’я за те, що у стислі терміни, а роботи розпочалися у вересні, ми реалізували складний і необхідний для міста проект.

Іван Марковський ознайомився також з виконанням ремонту у дитячому інфекційному відділенні лікарні. За інформацією будівельників, до відкриття сучасних боксів для лікування інфекційних хвороб залишилося чекати недовго. Завершення робіт – справа декількох тижнів.

Цього дня секретар міської ради відвідав стоматологічну поліклініку №2, що на 101 мікрорайоні. Цього року тут відмовилися від централізованої подачі тепла і змонтували систему сучасного електичного опалення. Разом із заміною вікон на теплоощадні пластикові це дало свій результат – у приміщенні тепло і комфортно.
- 2015 рік в галузі медицини у Кіровограді пройшов під знаком стоматології, - звернула увагу Оксана Макарук. – Довгий час стоматологічним поліклінікам не приділялося належної уваги, а у поточному році ми виконали капітальний ремонт у поліклініці №2, на що із міського бюджету використали 440 тисяч гривень, ще 450 тисяч гривень виділили на капітальний ремонт теплових мереж поліклініки №1 по вулиці Шевченка. Крім того, стоматологічні установи отримали цього року три нових сучасних стоматологічних установки, дентальний рентгенапарат, стерилізатори, аквадистилятори, компресори та інше обладнання. У міській скарбниці на це було передбачено 413 тисяч гривень.

Останнім пунктом робочої поїздки Івана Марковського став пологовий будинок №1. Тут теж скоро буде свято – майбутніх мам зможе приймати капітально відремонтований старий корпус лікарні.
- Ми переконані, що наш заклад буде найкращим в обласному центрі, - говорить головний лікар пологового будинку Олексій Сорокін. – І ми зможемо надати найякісніші послуги і створити найкомфортніші умови усім породіллям Кіровограда.

Джерело


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool