У Кіровограді відкрито віртуальну виставку «Жіночі образи»

Березень 04, 2016 | Новини | Переглядів: 1159 | Коментарі: 0

За традицією початок весни символізує пробудження природи, надій та сподівань, коли світло перемагає темряву, радість розвіює смуток, тепло перемагає холод, а перше березневе жіноче свято асоціюється з красою та ніжністю.

Радість початку весни, пробудження природи, море квітів, усміхнені і надзвичайно привабливі та чарівні жінки ¬– все це відображає весняний настрій цього періоду. Кажуть, що краса врятує світ, саме в даному випадку весна, яка разом з теплими промінчиками сонця прийшла на нашу землю, дає надію на подолання всіх негараздів та мир і спокій в оселях українців.

Люди починають завзято прибирати вулиці та подвір’я, висаджувати молоді дерева, розбивати клумби в парках і скверах міст, аграрії вже думають про посіви сільськогосподарських культур. Перехожі на вулицях міст також змінюються, вони яскраво одягнені, усміхаються, мабуть тому, що погода починає радувати теплом та затишком, світить яскраве сонечко, а головне, вкотре з’являється відчуття оптимізму, натхнення та надії на звершення всіх сподівань.

Весна завжди надихає митців на створення художніх шедеврів. Віртуальна виставка Кіровоградського обласного художнього музею «Жіночі образи» - це і є той подарунок з нагоди прекрасного і чарівного Дня весни, краси та любові. Жіночий образ в творах митців надихає на ліричний лад та спонукає до поваги і любові до чарівної та прекрасної половини людства.
Серед творів, що представлені до огляду слід виділити роботи М.М. Божія (1911-1990) «Жіночий портрет» 1967, М.С. Боровського (1930-1988) «Романтики» 1961, В.І. Одайніка (1925-1984) «Молодиці» 1969, В.О. Федорова (1920-1986) «Дружина художника» 1962, А.Ю. Ліпатова (1960-2010) «Домогосподарка» 2009, П.П. Оссовського (1925-2015) «Словацька дівчина у червоному» 1974, В.Г. Плітіна (1956) «Яблуневий спас» 1992, Я.П. Калашника (1927-1967) «Портрет дівчини» 1965, які характеризуються високим професіоналізмом, тонким відчуттям пензля та безмежною любов’ю до чарівної половини суспільства. Вони дарують нам неповторне споглядання прекрасного створеного руками майстрів живопису найвищого рівня.

Колектив Кіровоградського обласного художнього музею вітає чарівну половину суспільства з прекрасним Днем весни, краси та любові та бажає гарного настрою, усмішок на обличчях , тепла в душах, кохання та миру.

Микола Правда - науковий співробітник Кіровоградського обласного художнього музею


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool