У Кіровограді відкрито віртуальну виставку «Усі ми родом із дитинства»

Червень 01, 2016 | Новини | Переглядів: 826 | Коментарі: 0

Усі ми родом із дитинства… Безтурботного й щасливого, доброго й радісного. Діти чомусь завжди прагнуть якомога скоріше подорослішати (пам’ятаю, як я сильно хотіла цього). Зараз тільки з ностальгією згадуєш ті незабутні, щасливі роки.

Уже традиційно в різних країнах світу 1 червня відзначається Міжнародний день захисту дітей – «International Day for Protection of Children» (за матеріалами www.pon.org.ua).

Діти – це наша гордість і майбутнє, і ми, дорослі, прагнемо, щоб вони зростали щасливими й здоровими, вчилися бути успішними й знаходити свій шлях у житті, прославляли свій рідний край. Це радісне свято в Україні відзначається із 1998 року. У 1991 році Україна приєдналася до Конвенції ООН про права дитини, згідно з якою кожна держава зобов'язана поважати та заохочувати право дитини на всебічну участь у культурному і творчому житті, забезпечувати їй повноцінне дозвілля й відпочинок та сприяти наданню для цього відповідних можливостей (за матеріалами www.drpsklibr.at.ua).

У цей непростий час у зв'язку з неоголошеною війною, агресивними бойовими діями з боку Російської Федерації на території областей нашої держави перед Україною постають нові виклики у сфері захисту прав дітей. Адже кожна дитина без винятку має повне право бути захищеною, розвиватися й навчатися для кращого майбутнього. І сьогодні – це не лише веселе свято для самих дітей, а й нагадування суспільству про необхідність захищати права малечі, прагнути, аби усі діти росли щасливими, здоровими і в майбутньому стали хорошими батьками та гідними громадянами своєї країни.

В Україні з приводу свята влаштовуються різноманітні заходи: створення малюнків на асфальті, шоу-програми, майстер-класи, вікторини й конкурси, катання на атракціонах, поїдання солодощів, спрямовані всіляко звеселити і наповнити дитячі обличчя щирими та задоволеними посмішками.

Віртуальна виставка «Усі ми родом із дитинства» презентує графічні роботи з фондів обласного художнього музею, які розкривають внутрішній світ дитини, її мрії та сподівання, безтурботні й веселі дні відпочинку. Особливістю цієї виставки є ліричні роботи з зображенням дітей, створені ще в ХІХ столітті й невідомі широкому загалу: «Дівчина з глечиком» та «Хлопчик у фесці» невідомих художників, «Зображення греблі і хлопчиків, які ловлять рибу» А. Адріана, «Дівчинка під деревом» Н. Цвєткової, пастельний «Портрет дівчинки з чорною стрічкою на шиї» Алієрі, малюнок «Саша Завадський» В. М. Завадської. З любов’ю та почуттям ніжності зворушливо виписані образи маленьких хлопчиків та дівчаток С. Низової «Чергова», П. Покаржевського «Хлопчик-бурят», П. Оссовського «Настя», А. Сузюмова «Портрет доньки», С. Письменного «Свої турботи», В. Завадської «Голова дитини», Ю. Меліхова «Ганнуся». Дитячі літні забавки і пустощі представляють графічні твори В. Федорова «На річці», Й. Кузишина «Морська сюїта», Г. Топнікова «А у нас у дворі нема гуляти де дітворі», А. Добролежі «Вечір у порту», В. Колєсніченка «Спекотне літо».
Колектив обласного художнього музею щиро бажає усім дітям веселого й незабутнього літнього відпочинку, привітного сонечка й мирного неба, радісних посмішок! Зі святом!

Леся Дмітрієва, науковий співробітник відділу науково-просвітницької роботи Кіровоградського обласного художнього музею


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool