У Кіровограді відкрито книжкову виставку-інсталяцію «Книжковий Біг-Бен»

Травень 19, 2016 | Новини | Переглядів: 781 | Коментарі: 0

16 травня у відділ документів іноземними мовами обласної бібліотеки ім. Д. Чижевського завітала незвичайна книжкова виставка-інсталяція «Книжковий Біг-Бен».

Тепер кожного, хто заходить у відділ, насамперед вражає книжкова вежа та інші складові оформлення експозиції. Наприклад, у затишному куточку зручно за ляльковим чаєм розташувалися казкові персонажі «Аліси в країні чудес» Льюїса Керролла.

Проте сама виставка має серйозну мету: розповісти про сучасне значення англійської мови як світової мови та мови міжнародного спілкування, а також про важливість вивчення іноземної мови; викликати інтерес і повагу до культури англомовних країн.

На першій поличці експозиції розміщуються словники, розмовники, граматика тощо. Тобто книги, що збагачують індивідуальний словниковий і фразеологічний запас, знайомлять з нормами мови, застерігають від неправильного вживання слів, їх граматичних форм, вимови, розширюють наше пізнання, поглиблюють розуміння слова. Друга полиця відкриває світ книг, які варто читати мовою оригіналу (художня література англійською мовою). Адже переклад ніколи не передасть повною мірою того, що вклав у цей твір автор. Третя – найцікавіша, вона навіть розміщена у валізі. Найважливішою перевагою англійської мови є те, що вона вже давно вийшла на міжнародний рівень. Вас зрозуміють де завгодно, в будь-якій країні. З нею легко подорожувати. Тому ця полиця дозволить нам якнайкраще проявити свою креативність і разом з тим привернути увагу до виставки. Тут представлені англомовні путівники, карти, глобуси та інші краєзнавчі матеріали… Працівники відділу документів іноземними мовами на чолі з Оксаною Сергеєвою креативно підійшли до презентації виставки, поєднавши знання разом з розвагами, і це робить виставку привабливою як для дорослих, так і для невгамовної малечі.
Виставка є мандрівною і вже в кількох областях України відбулося її відкриття. Організаторами на всеукраїнському рівні є молодіжна секція УБА, яка цьогорічну виставку проекту «Display-кросинг» пов’язала з англійською мовою, враховуючи роль англійської мови як мови міжнародного спілкування та для розширення доступу громадян до світових економічних, соціальних, освітніх і культурних можливостей.

Поспішайте переглянути креативний «Книжковий Біг-Бен», і ми гарантуємо вам потужний імпульс, який спонукає вивчати мову, що розширить горизонт ваших можливостей у житті.
Виставка працює до 24 травня.

Світлана Приймак
 


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool