У Кіровограді відкрили меморіальну дошку загиблому воїну-інтернаціоналісту

Лютий 12, 2015 | Новини | Переглядів: 1009 | Коментарі: 0

Сьогодні, 12 лютого, напередодні відзначення вшанування учасників бойових дій на території інших держав, у Кіровограді на фасаді приміщення медичного коледжу ім. Є.Й. Мухіна урочисто відкрили меморіальну дошку воїну – інтернаціоналісту, хірургу Віктору Ходаку, який загинув в Афганістані.

В урочистостях взяли участь керівники області та міста, бойові побратими Віктора, студенти медичного коледжу. На відкриття меморіальної дошки запросили і маму загиблого героя - Тетяну Іванівну. - Воїни – “афганці” три десятиляття тому демонстрували зразки вірності присязі, служінню Батьківщині, - сказав у своєму слові секретар міської ради Іван Марковський. – Ветерани афганської війни і сьогодні своїм прикладом вчать українську молодь ефективно захищати рідну землю, вони знову на передовій і передають свій досвід безпосередньо на полі бою. Наше завдання – не забути подвиги кожного свого земляка – героя, гідно вшанувати їхню пам’ять і оточити турботою і піклуванням батьків загиблих воїнів. Віктор Ходак народився 27 грудня 1955 року, закінчив Кіровоградське медичне училище. Проходив службу військовим лікарем виконуючи інтернаціональний обов’язок в Республіці Афганістан. 7 липня 1987 року Віктор героїчно загинув, надаючи медичну допомогу пораненим бійцям під щільним вогнем противника. Посмертно нагороджений орденом Червоної зірки.

джерело

 


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool